Δηλώσεις Δημήτρη Μούρτζη για την μεταφορά των απορριμάτων. Έκανε έκκληση για τα ογκώδη.


Την φόρτωση ενός από τα κοντέινερ της υπηρεσίας καθαριότητας στο πλοίο της γραμμής, παρακολούθησε σήμερα το δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης, καθώς όπως είχε δηλώσει και στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου λίγες ημέρες πριν, λόγω της νομοθεσίας δεν επιτρέπεται η μεταφορά των απορριμάτων με τα πλοία που ταξιδεύουν επιβάτες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το Λιμεναρχείο, σύμφωνα και με την ενημέρωση που έκανε την Τρίτη στο Δ.Σ., να μην επιτρέψει τη μεταφορά τους.

Ο κύριος Μούρτζης είπε ότι στο θέμα αυτό, της μεταφοράς των απορριμάτων δηλαδή, θα βρεθεί μία λύση καθώς χθες είχε συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κύριο Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχο Λ.Σ. Σταμάτη Ράπτη. Από αυτή τη συνάντηση έλαβε τη διαβεβαίωση ότι το Λιμενικό Σώμα θα προσφέρει την στήριξη του στην μεταφορά των απορριμάτων, ενώ ο κύριος Ράπτης έκανε γνωστό ότι έχει βρεθεί ένα σκάφος κλειστού τύπου που θα παραδοθεί σύντομα στη Λιμενική Αρχή Αίγινας.

Επίσης αναφέρθηκε στην ανάγκη της αυτοδιαχείρισης ως λύσης στο πρόβλημα των απορριμάτων και έκανε έκκληση στους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού να μη πετούν ογκώδη αντικείμενα, ενώ αναφέρθηκε στην πρόσφατη ειδησεογραφία των μέσων ενημέρωσης για τα προβλήματα της αποκομιδής των απορριμάτων. Τέλος, είπε ότι η εικόνα της Αίγινας θα αλλάξει σύντομα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png