"Είμαστε σε επιφυλακή". Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Γιώργος Σκαλτσιώτης για την ρύπανση από πετρελαιοειδή στον Σαρωνικό.

 
Ενημέρωση προς το Σώμα, για την κατάσταση που επικρατεί σχετικά με την ρύπανση από πετρελαιοειδή στον Σαρωνικό και το ενδεχόμενο αυτή να μεταφερθεί στις βόρειες ακτές της Αίγινας, έκανε χθες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κύριος Γιώργος Σκαλτσιώτης: "Ήδη σήμερα έχουμε μιλήσει και με το Λιμεναρχείο και με την εταιρία αντιρύπανσης που υποστηρίζει το Λιμενικό Ταμείο. Από την πρώτη στιγμή που ενημερωθήκαμε για το συμβάν, είχαμε την ενημέρωση ότι ο καιρός βοηθάει ώστε να μην κινδυνεύει άμεσα η Αίγινα. Από αύριο αλλάζουν οι διευθύνσεις των ανέμων σε βόρειους -  βορειοδυτικούς, πάλι έχουμε την διαβεβαίωση ότι με αυτή την κατεύθυνση δεν θα έχουμε, συνυπολογίζονται και κάποια θαλάσσια ρεύματα. Από την Πέμπτη και μετά έχουμε βόρειους - βορειοανατολικούς, που πράγματι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα για εμάς. Είμαστε σε επικοινωνία, έχουμε τη διαβεβαίωση ότι σήμερα σφραγίζεται το ρήγμα από ιδιώτες δύτες ώστε να μην βγαίνουν περισσότερα πετρέλαια στην επιφάνεια.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου.

Είναι ήδη στον κόλπο των Σεληνίων, μία μικρή ποσότητα σχετικά και δύο εταιρίες αντιρρύπανσης έχουν επιληφθεί. Είμαστε σε επιφυλακή. Και πολύ σωστά αναφέρθηκε, ένα πολύ μεγάλο και σοβαρό γεγονός. Υπάρχει σχέδιο αντιμετώπισης. Είμαστε σε επικοινωνία και με το Λιμεναρχείο και με τις εταιρίες αντιρύπανσης για να πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα. Όπως σωστά επισημάνθηκε, μία οικολογική καταστροφή είναι πολύ κοντά μας και από συγκυρία, αν ο καιρός ήταν διαφορετικός, σήμερα που μιλάμε θα είχαμε το πρόβλημα στις ακτές της βόρειας Αίγινας". 
 


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png