Πεζοδρομήσεις και χαρακτηρισμοί κεντρικών δρόμων της Αίγινας. Περπατώντας σε γνωστούς και "άγνωστους" δρόμους του κέντρου.


Η έγκριση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, που περιλαμβάνει την πεζοδρόμηση και τον χαρακτηρισμό δρόμων στο κέντρο της Αίγινας, μερικοί από τους οποίους δεν έχουν όνομα ή ακόμη είναι και είναι άγνωστοι σε αρκετούς. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να γνωρίζουμε ποιους δρόμους αφορά αυτή η απόφαση. Στο video βλέπουμε την οδό Παναγή Ηρειώτη για την οποία αποφασίστηκε η πεζοδρόμηση της. Συνεχίζουμε στη οδό Πηλέως, στο τμήμα της οδού από Θωμαΐδου έως Σπ.Ρόδη σε οδό ήπιας κυκλοφορίας με ροή κυκλοφορίας ως κάθοδος από Θωμαΐδου προς την Σπ. Ρόδη. Στη συνέχεια έχουμε πεζοδρόμηση του τμήματος από Σπ. Ρόδη προς Λεωφόρο Δημοκρατίας. Πεζοδρόμηση της οδού Πλάτωνος, Βασ. Γεωργίου, ανώνυμης οδού, που είναι κάθετη στην οδό Π. Ηρειώτη και βρίσκεται μεταξύ των οδών Βασ. Γεώργιου και Χρ. Λαδά.

Πεζοδρόμηση της οδού Δάμωνος, πεζοδρόμηση της οδού Μαλουκάη, χαρακτηρισμός της οδού Ιουλίας Κάτσα σε οδό ήπιας κυκλοφορίας και της οδού Μυρτιδιωτίσσης σε οδό ήπιας κυκλοφορίας, πεζοδρόμηση της οδού Αγ. Θεοδώρας, πεζοδρόμηση της οδού Κουμουνδούρου, χαρακτηρισμός της οδού Σπ. Ρόδη - Αφαίας ως ήπιας κυκλοφορίας και απαγόρευση στάθμευσης σε αυτή. Διαμόρφωση πεζοδρομίου επί της οδού Αιακού, σε όλο το μήκος της οδού, εφόσον αυτό προκύπτει, μετά την εξασφάλιση και διατήρηση καθαρού πλάτους δρόμου ήπιας κυκλοφορίας τριών μέτρων και είκοσι εκατοστών (3,20μ).

Επίσης, πεζοδρόμηση της οδού Αίαντος και διαμόρφωση πεζοδρομίου επί της οδού Χρ. Λαδά, από την συμβολή της με την οδό Αφαίας μέχρι την συμβολή της με τις οδούς Πελεκάνου και Ν. Πέππα, εφόσον αυτό προκύπτει, μετά την εξασφάλιση και διατήρηση καθαρού πλάτους δρόμου ήπιας κυκλοφορίας τριών μέτρων και είκοσι εκατοστών (3,20μ). Παράλληλα, χαρακτηρισμός της οδού Σπ. Ρόδη – Αφαίας ως ήπιας κυκλοφορίας και απαγόρευση στάθμευσης σε αυτή (θα επιτρέπεται μόνο ολιγόλεπτη στάθμευση).

Συνεχίζουμε με την πεζοδρόμηση της ανώνυμης οδού, που είναι κάθετη στην οδό Παλ. Χώρας και στην οδό Θωμαΐδος και ξεκινά από την πλατεία Ο.Τ.Ε. και καταλήγει στην συμβολή των οδών Θωμαΐδος και Αιακού. Διαμόρφωση πεζοδρομίου επί της οδού Θωμαΐδου, σε όλο το μήκος της οδού, εφόσον αυτό προκύπτει, μετά την εξασφάλιση και διατήρηση καθαρού πλάτους δρόμου ήπιας κυκλοφορίας τριών μέτρων και είκοσι εκατοστών (3,20 μ).

Διαμόρφωση πεζοδρομίου επί της οδού Παύλου Αιγινήτου, σε όλο το μήκος της οδού, εφόσον αυτό προκύπτει, μετά την εξασφάλιση και διατήρηση καθαρού πλάτους δρόμου ήπιας κυκλοφορίας τριών μέτρων και είκοσι εκατοστών (3,20μ).

Χαρακτηρισμός της ανώνυμης οδού, που είναι κάθετη στην οδό Κανάρη και βρίσκεται μεταξύ των οδών Π. Ηρειώτη και στην Λ. Δημοκρατίας σε οδό ήπιας κυκλοφορίας Χαρακτηρισμός της οδού Ν. Πέππα σε οδό ήπιας κυκλοφορίας.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png