Ένα νέο επιχειρησιακό σκάφος παρέλαβε σήμερα το Λιμεναρχείο Αίγινας.


Η διαδικασία παραλαβής ενός νέου επιχειρησιακού σκάφους πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην Παλαιά Προβλήτα, όπου ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης και ο λιμενάρχης κύριος Κωνσταντίνος Χρήστου, παρέλαβε εκ μέρους της Λιμενικής Αρχής ένα νέο σκάφος κλειστού τύπου. Το σκάφος ήρθε στην Αίγινα ως αποτέλεσμα των επαφών που έκανε το προηγούμενο διάστημα κύριος Δημήτρης Μούρτζης με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον αρχηγό Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχο Σταμάτη Ράπτη, καθώς το νησί αντιμετωπίζει αυξημένες ανάγκες.

Το σκάφος αναβαθμίζει σημαντικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Λιμενικού Σώματος στην Αίγινα και σύμφωνα με τις δηλώσεις του κυρίου Μούρτζη μπορεί να μεταφέρει επείγοντα περιστατικά που αφορούν την υγεία στο λιμάνι του Πειραιά.
 
Διευκρίνισε ωστόσο μιλώντας στο Aegina Portal, ότι αυτό το σκάφος δεν έχει σκοπό να αντικαταστήσει τις προσπάθειες που κάνει φορέας πολιτών της Αίγινας για την απόκτηση πλωτού ασθενοφόρου. "Αυτή η κίνηση που κάναμε και έχω υποχρέωση να το κάνω, επειδή έχει ξεκινήσει μία άλλη κίνηση από έναν σύλλογο, που κάνει αγώνα για να φέρει ένα σύγχρονο πλωτό ασθενοφόρο, ότι αυτό δεν αναιρεί το άλλο".

Ευχαρίστησε τον Υπουργό κύριο Κουρουμπλή και τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος κύριο Ράπτη και σημείωσε ότι έχει την διαβεβαίωση πως από το νέο έτος στην δύναμη του Λιμεναρχείου Αίγινας θα προστεθεί ένα σκάφος 21 μέτρων μαζί με το αναγκαίο προσωπικό.
 
Ο λιμενάρχης κύριος Κωνσταντίνος Χρήστου ευχαρίστησε τον κύριο Δημήτρη Μούρτζη για τις προσπάθειες που κατέβαλε και τη συνεργασία που έχουν, τόνισε ωστόσο ότι η το λιμεναρχείο Αίγινας χρειάζεται επιπλέον στελέχωση, καθώς ο αριθμός της δύναμής του έχει μειωθεί σε σχέση με τους καλοκαιρινούς μήνες. Ειδικότερα, για το νέο σκάφος μιλώντας στο Aegina Portal είπε ότι:

"Λαμβάνοντας υπόψιν και τα υπόλοιπα λιμεναρχεία του Σαρωνικού, η Αίγινα αυτή τη στιγμή είναι η πιο ευνοημένη, διότι έχουμε ένα σκάφος πλαστικό, μεγαλύτερο από τα κοινά σκάφη του λιμενικού, πνευστού τύπου και μας δίνει την δυνατότητα, εκτός από την ανάγκη της διακομιδής των ασθενών να επιτελέσουμε το έργο μας με μεγαλύτερη ασφάλεια και να μπορέσουμε στο πλαίσιο των αστυνομικών μας αρμοδιοτήτων και της έρευνας και διάσωσης να ανταποκριθούμε καλύτερα, τοπικά, σαν Λιμεναρχείο Αίγινας. Θα ήθελα να επισημάνω και να σταθώ στα λόγια του κυρίου δημάρχου, που είπε ότι δεν πρέπει να συγχέουμε την μία κίνηση με την άλλη, ότι τα πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος εκτελούν διακομιδές ασθενών μόνο σε περίπτωση ανάγκης. Τι σημαίνει αυτό; εάν δεν υπάρχει κάποιο πλωτό να μπορέσει να εξυπηρετήσει είτε λόγω του καιρού, είτε λόγω του ότι αδυνατεί να κάνει μία συγκεκριμένη κίνηση στην περιοχή αρμοδιότητάς μας, τότε το Λιμενικό Σώμα με συνοδεία γιατρού μπορεί να εξυπηρετήσει κάποια διακομιδή και για αυτό το λόγο έχει έρθει αυτό το σκάφος, ώστε σε περίπτωση ανάγκης να μην είμαστε με δεμένα τα χέρια. Να έχουμε την δυνατότητα να μπορούσε να κάνουμε τις διακομιδές και να σώσουμε ανθρώπινες ζωές". Σε άλλο σημείο τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ενδυνάμωση του Λιμεναρχείου και στελεχών οι οποίοι έχουν την εμπειρία και την ικανότητα, κατέχοντας τα ανάλογα διπλώματα".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png