Συζήτηση της βουλευτού Ελένης Σταματάκη με τον Αστυνομικό Διευθυντή Πειραιά για το κτιριακό του Α.Τ. Αίγινας, τον Σταθμό Μεσαγρού και άλλα θέματα.

Ελένης Σταματάκη. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α' Πειραιά και Νήσων. Δελτίο Τύπου.
        
Η βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Σταματάκη επισκέφθηκε, την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018, την Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά και συναντήθηκε με τον Αστυνομικό Διευθυντή Πειραιά, ταξίαρχο κ. Αριστείδη Φουτάκη, προκειμένου να ενημερωθεί και να θέσει ζητήματα που άπτονται της αρμοδιότητάς του.
Σύμφωνα με την ενημέρωση του αστυνομικού διευθυντή, η εγκληματικότητα στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και τα νησιά είναι χαμηλή και η αστυνόμευση επαρκής. Οι διαδικασίες ανασυγκρότησης των αστυνομικών υπηρεσιών στην περιοχή έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, με πολύ θετικά αποτελέσματα. Ειδικότερα στις νησιωτικές περιοχές, λειτουργεί νέο αστυνομικό τμήμα στην περιοχή Τροιζηνίας, δυναμικότητας είκοσι (20) αστυνομικών, αστυνομικός σταθμός στα Μέθανα και τοπικός αστυνόμος, στα εννέα (9) ορεινά χωριά της Δρυόπης.
Ενημέρωσε, επίσης, τη βουλευτή για την εκκρεμότητα που υπάρχει σχετικά με το σοβαρό κτιριακό πρόβλημα του Αστυνομικού Τμήματος στην Αίγινα και τις προσπάθειες για εύρεση στέγης, ώστε να επαναλειτουργήσει ο Αστυνομικός Σταθμός Μεσαγρού. Θέματα που η βουλευτής είχε θέσει σε προηγούμενη συνάντηση τους, στις 7 Ιουλίου 2017.
Η βουλευτής ζήτησε να ενημερωθεί για τις συνθήκες και το χρόνο κράτησης των κρατουμένων αλλοδαπών στα κρατητήρια των Α.Τ. της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, εξέφρασε την ανησυχία της, έθεσε το θέμα της ακαταλληλότητας αυτών των χώρων για μακρόχρονη κράτηση και επισήμανε ότι η μακροχρόνια κράτηση, υπό αυτές τις συνθήκες παραβιάζει βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των κρατουμένων.
Αναφέρθηκε στις φασιστικές και ρατσιστικές επιθέσεις που έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό σε κοινωνικούς χώρους, στο κέντρο του Πειραιά, στην πλατεία Ιπποδαμείας και σε σπίτια και καταστήματα μεταναστών στο Ρέντη. Ζήτησε να ενημερωθεί σχετικά με την εικόνα που έχει ο αστυνομικός διευθυντής, επισήμανε την αναγκαιότητα να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εξάλειψη τέτοιου είδους φαινομένων και εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πρόσφατη σύλληψη των τεσσάρων μελών ακροδεξιάς ομάδας.  
Η βουλευτής ευχαρίστησε τον κ. ταξίαρχο για την ενημέρωση, τη χρήσιμη και παραγωγική συνάντηση που είχαν και θα συνεχίσει να συμβάλει, από την πλευρά της, στην επίλυση των προβλημάτων που έχουν σχέση με την ασφάλεια των πολιτών.


Ελένη Σταματάκη
Βουλεύτρια Α΄ Πειραιά και Νήσων - ΣΥΡΙΖΑ


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png