Τα τελευταία στοιχεία για τις κατολισθήσεις στα Βροχεία, μέσα από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.


Όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, που στην τελευταία συνεδρίαση το δημοτικού συμβουλίου τοποθετήθηκαν για το ζήτημα των κατολισθήσεων στα Βροχεία, ανέδειξαν την σοβαρότητα του θέματος λόγω του πολυσύχναστου δρόμου που βρίσκεται εκεί. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε προς το Σώμα ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης και ο αντιδήμαρχος κύριος Παναγιώτης Μαρμαρινός, για την περιοχή υπάρχει έτοιμη γεωτεχνική μελέτη από το ΙΓΜΕ, αλλά και η πρόθεση της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων να διαθέσει κονδύλι για να γίνει έργο. Ωστόσο δεν υπάρχει μελέτη για το ίδιο το έργο και ο κύριος Μούρτζης σημείωσε ότι θα πρέπει ο Δήμος να στραφεί σε έναν εξωτερικό συνεργάτη προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτή την μελέτη. Εκτίμησε ότι το κόστος της θα είναι κάτω από τις 10.000 ευρώ, ενώ υπενθύμισε ότι τμήμα της περιοχής είναι αρχαιολογικός χώρος.

Ο αντιδήμαρχος κύριος Παναγιώτης Μαρμαρινός τόνισε για μία ακόμη φορά ότι στην περιοχή πρέπει να γίνει έργο, ότι για το ζήτημα υπάρχει ήδη συνεργασία ανάμεσα στην Τεχνική Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και εκτίμησε ότι το έργο, λόγω της επικινδυνότητας των κατολισθήσεων, θα πρέπει να ξεκινήσει μετά το Πάσχα και εν όψει καλοκαιριού.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png