Το χρονικό του τροχαίου δυστυχήματος που συγκλονίζει την Αίγινα.


Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, στο γραφείο του δημάρχου για την υγεία οι διευθύντρια του Κέντρου Υγείας ιατρός κυρία Λεονίδη Σβετλάνα, ανέφερε δύο από τους χρόνους που αφορούν στο τροχαίο δυστύχημα. Ο πρώτος χρόνος αφορά στην ώρα κλήσης στο Κέντρο Υγείας 17:50 και ο δεύτερος 18:20 ώρα που βγήκε πρώτο καρδιογράφημα στο Κέντρο Υγείας. Εκτός από τους δύο αυτούς χρόνους (ο δεύτερος ήδη αμφισβητείται από την αδελφή του θύματος) ο βασικός χρόνος είναι ο χρόνος έναρξης το περιστατικού. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Aegina Portal, που επιβεβαιώνεται και από την αδελφή του θύματος είναι περίπου στις 17:40. Το θύμα του τροχαίου βρισκόταν σε κατάστημα της παραλίας περίπου στις 17:35. Από εκεί έφυγε με το μηχανάκι που οδηγούσε, με σκοπό να συναντήσει συνεργάτη του σε χώρο που βρίσκεται απέναντι από την παιδική χαρά στην περιοχή Ακρογιάλι. Δεν πρόλαβε, για κάποιο λόγο, λίγα μέτρα πριν, έπεσε από το μηχανάκι του χτυπώντας σοβαρά κεφάλι του στην άσφαλτο, σε έναν πολυσύχναστο δρόμο απόγευμα Σαββάτου.
Όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς, σύμφωνα με τα διαθέσιμα δεδομένα, αν και εφόσον αυτά ισχύουν, υπάρχει ένα μεγάλο κενό περίπου 10 λεπτών για το οποίο δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία. Είναι ο χρόνος που μεσολάβησε ανάμεσα στην πτώση και στην πρώτη κλήση στο Κέντρο Υγείας Αίγινας. Η αδελφή του θύματος αναφέρει ότι δεν γνωρίζει, πότε και από ποιον έγινε κλήση προς το Κέντρο Υγείας, γιατί δεν ήταν εκεί εκείνο το χρονικό διάστημα. Το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας δεν έφτασε ποτέ στο χώρο του δυστυχήματος, αφού στην βάρδια δεν είχε οδηγό, αλλά δεν κατέστη και δυνατή η επικοινωνία με κανέναν από τους οδηγούς του Κέντρου Υγείας. Περνούν άλλα πέντε λεπτά, η ώρα είναι περίπου 18:00 και από την ώρα της έναρξης του δυστυχήματος έχουν περάσει 20 λεπτά, χωρίς κάποιος γιατρός από τις δομές φροντίδας υγείας του νησιού να είναι εκεί για προσφέρει βοήθεια στον τραυματία.

Σύμφωνα με την αδελφή του θύματος λίγα λεπτά πριν τις 18:00 ο πεθερός του φεύγει με το αυτοκίνητό του προς το Κέντρο Υγείας, είναι η ώρα που και η ίδια φτάνει στο χώρο του συμβάντος. Καθώς τα λεπτά περνούν και δεν υπάρχει ιατρική βοήθεια, ένας κάτοικος της Αίγινας προσπαθεί να του κρατήσει το κεφάλι, ενώ ένας άλλος άνδρας που ειπώθηκε ότι ήταν Άγγλος τουρίστας, γιατρός τον γύρισε καθώς είχε ρόγχο, ενώ στη συνέχεια α του έκανε μαλάξεις.

Ο ιατρός του νοσοκομείου Αίγινας κύριος Γρηγόρης Γαλάνης που δέχθηκε σωρεία τηλεφωνημάτων, ενημερώθηκε στις 18:07 οπότε και τηλεφώνησε και ο ίδιος στον οδηγό του ασθενοφόρου του νοσοκομείου, ο οποίος όμως είχε ενημερωθεί νωρίτερα από τον ιατρό κύριο Σωκράτη Δούκα και ήταν καθ’ οδόν προς το σημείο του δυστυχήματος. Παράλληλα, κινήθηκε με ιδιωτικό όχημα προς το σημείο του δυστυχήματος, καθώς δεν γνώριζε αν εκεί είχε σπεύσει ή όχι γιατρός. Ο ίδιος δεν μπορεί να υπολογίσει τι ώρα ακριβώς έφτασε εκεί. Εκείνη την ώρα το ασθενοφόρο του νοσοκομείου μόλις ξεκινούσε μεταφέροντας τον τραυματία. Ο ίδιος δεν γνώριζε αν το ασθενοφόρο που μετέφερε τον τραυματία είχε γιατρό και προσπάθησε να το σταματήσει. Όταν μπήκε μέσα διαπίστωσε ότι μαζί με τον τραυματία βρισκόταν η εφημερεύουσα ιατρός το Κέντρου Υγείας, η οποία είχε φτάσει νωρίτερα με το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο πεθερός του θύματος.

Αναφορικά με τα άλλα δύο ασθενοφόρα των ιατρικών δομών της Αίγινας:

Ο ιατρός του Νεφρολογικού Κέντρου κύριος Μανώλης Λογοθέτης δέχθηκε τηλεφώνημα για το ασθενοφόρο του κέντρου στις 18:07. Το όχημα δεν κινήθηκε, καθώς μεσολάβησε η ενημέρωση ότι το ασθενοφόρο του νοσοκομείου βρισκόταν ήδη καθ’ οδόν.

Το ασθενοφόρο του νοσοκομείου έλαβε την πρώτη κλήση στης κλήση 18:06 από τον ιατρό κύριο Σωκράτη Δούκα, την δεύτερη κλήση στις 18:08 από τον κύριο ιατρό κύριο Γρηγόρη Γαλάνη και την τρίτη στις 6:10 από την ιατρό κυρία Φανή Αξιώτη.

Η ώρα άφιξης του ασθενοφόρου του νοσοκομείου στο χώρο του δυστυχήματος υπολογίζει ανάμεσα στις 18:15 - 18:20. Με αυτή την ώρα άφιξης, δηλαδή 18:15 συμφωνεί και η αδελφή του θύματος. Η ώρα αναχώρησης υπολογίζεται περίπου στις 18:25 και η ώρα άφιξης στο Κέντρο Υγείας στις 18:30.
 
Η κλήση προς το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας έγινε περίπου στις 17:55.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png