Σε εξέλιξη οι εργασίες για τον υποθαλάσσιο αγωγό στο εργοτάξιο του Λεοντίου. Σήμερα παρελήφθησαν οι πρώτες σωλήνες του αγωγού.


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στο εργοτάξιο του Λεοντίου, για την κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού της Αίγινας. Η σημερινή ημέρα μάλιστα είχε τη δική της ιδιαιτερότητα, καθώς παρελήφθησαν οι πρώτες σωλήνες που θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή του αγωγού. Στο Aegina Portal μίλησε ο εργοταξιάρχης του έργου κύριος Αλέξανδρος Πετρόπουλος, πολιτικός μηχανικός με ειδίκευση στα λιμενικά έργα. Όπως εξήγησε ο κύριος Πετρόπουλος οι σωλήνες που έχουν μπλε χρώμα, είναι διαμέτρου 630 χιλιοστών και παράγονται στην Ελλάδα από την εταιρία από την ελληνική εταιρία PipeLife οι εγκαταστάσεις της οποίας είναι στη Θήβα. Μέχρι σήμερα έχει παραχθεί 1.5 χιλιόμετρο, ενώ συνολικά στο έργο θα χρησιμοποιηθούν 14 χιλιόμετρα. Κάθε μία από αυτές τις σωλήνες έχει μήκος 18 μέτρα.

Στο εργοτάξιο του Λεοντίου τις εργασίες παραλαβής των πρώτων σωλήνων παρακολούθησε από νωρίς ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Αίγινας κύριος Γιώργος Σκαλτσιώτης, ενώ το μεσημέρι στο χώρο του εργοταξίου έφτασαν ο δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης, ο αντιδήμαρχος κύριος Αντώνης Μούρτζης και οι δημοτικοί σύμβουλοι κύριοι Γιώργος Μούρτζης, Αργύρης Τσούρης και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μεσαγρού κύριος Μανώλης Λεούσης.

Ο δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης μιλώντας στο Aegina Portal δήλωσε μεταξύ άλλων: "Αυτός το έργο ζωής για το νησί, κάθε μέρα επιβεβαιώνεται ότι φτάνει στην τελική του ευθεία. Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι η κατασκευαστική εταιρία που έχει αναλάβει το έργο αυτό, αν μη τι άλλο εμένα προσωπικά με έχει συγκινήσει, διότι βλέπω ότι το έργο το θέλει όσο το θέλουμε κι εμείς. Και επειδή σε κάποιες διαδικασίες αδειοδοτήσεων συμμετέχω κι εγώ και θα συμμετέχω σε οποιαδήποτε άλλη κίνηση χρειαστεί για την ολοκλήρωση αυτού του έργου, θα είμαι δίπλα, το έχω δηλώσει προς κάθε κατεύθυνση".

Ο κύριος Μούρτζης αναφέρθηκε επίσης στο μέγεθος και τις ιδιαιτερότητες του έργου, αλλά και στην θετική συνεργασία του Δήμου με την Περιφέρεια Αττικής και την Τεχνική Εταιρία Κωνσταντινίδης Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png