Απλοποιούνται οι διαδικασίες για τις επιχειρήσεις στο Μεταφορικό Ισοδύναμο.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης που έχει ξεκινήσει το Aegina Portal από την ψήφιση του νόμου για το Μεταφορικό Ισοδύναμο, το οποίο θα ισχύσει για τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις της Αίγινας από την 1η Ιανουαρίου 2019, μεταφέρουμε τις τελευταίες επίσημες ανακοινώσεις και πληροφορίες που αφορούν την εφαρμογή του μέτρου. Η σημερινή ανακοίνωση προέρχεται από την απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριου Σαντορινιού.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα ακόλουθα: Στο πλαίσιο της βελτίωσης του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου που ακόμη βρίσκεται στην πιλοτική εφαρμογή του και με σκοπό τη περαιτέρω μείωση της γραφειοκρατίας καθώς και την ακόμη περισσότερο απλοποίηση των διοικητικών διαδικασιών για τη χρήση του ΜΙ, αποφασίστηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριο Σαντορινιό, η τροποποίηση στοιχείων του πληροφοριακού συστήματος, τα οποία αφορούν στις επιχειρήσεις- δικαιούχους του μέτρου.

Συγκεκριμένα, από την Δευτέρα 29/10/2018 δεν θα είναι πλέον υποχρεωτική η ανάρτηση παραστατικών μεταφοράς με ψηφιακή μορφή από τις επιχειρήσεις αλλά ούτε και η αναγκαιότητα καταχώρησης των θαλάσσιων διαδρομών για τις μεταφορές εμπορευμάτων. Οι επιχειρήσεις, που συμμετέχουν στο μέτρο, πλέον, είναι μόνο υποχρεωμένες να καταγράψουν, στην πλατφόρμα, τα βασικά στοιχεία των παραστατικών και μόνο σε περίπτωση που περιληφθούν στο δείγμα διοικητικού ελέγχου, να αποστείλουν αντίγραφα αυτών.

Η διευκόλυνση αυτή, σύμφωνα με την ανακοίνωση, αναμένεται να μειώσει στο μισό το χρόνο ολοκλήρωσης της αίτησης χρηματοδότησης αλλά και να εκμηδενίσει το όποιο οικονομικό κόστος θα επιβάρυνε ίσως τις επιχειρήσεις για την ψηφιοποίηση των παραστατικών.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png