Η Επιτροπή κατοίκων Πορτών και ορεινών χωριών Αίγινας για τη διακοπή της λεωφορειακής γραμμής Αίγινα - Κύλινδρας.


Επιστολή με τις νεώτερες εξελίξεις, που αφορούν στο θέμα της λεωφορειακής γραμμής Αίγινα - Κύλινδρας, έστειλε η Επιτροπή κατοίκων Πορτών και ορεινών χωριών Αίγινας. Στην επιστολή της η επιτροπή αναφέρει τα ακόλουθα: Οι υπογράφοντες το κείμενο, κάτοικοι των χωριών Κύλινδρας, Πόρτες, Ανιτσαίο, Παχιά Ράχη, Λαζάρηδες, Τζίκηδες και άλλων περιοχών της Αίγινας, ζητάμε εδώ και τώρα να σταματήσει ο αποκλεισμός των χωριών μας από την πόλη του νησιού, καθώς από τον Φλεβάρη σταμάτησε να πραγματοποιεί δρομολόγια το δημοτικό λεωφορείο που υπήρχε. Αποτέλεσμα αυτού είναι να αναγκαζόμαστε -όσοι βεβαίως από μας μπορούν και διαθέτουν τα χρήματα- να πληρώνουμε μεγάλα ποσά για την μετακίνησή μας με άλλα μεταφορικά μέσα, προκειμένου να καλύψουμε τις διαρκείς και άμεσες ανάγκες μας. Από τον Φλεβάρη μέχρι σήμερα έχουμε παραστεί σε πολλά δημοτικά συμβούλια, διεκδικώντας άμεση λύση στο πρόβλημα με τη ναύλωση νέου λεωφορείου.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Τον Ιούλη πραγματοποιήσαμε δυναμική κινητοποίηση στο δημαρχείο, μετά από την οποία κατακτήσαμε ένα και μοναδικό δρομολόγιο την εβδομάδα (Κάθε Παρασκευή) το οποίο όμως σταμάτησε εκ νέου να πραγματοποιείται ύστερα από δυο μήνες. Έπειτα από ερώτηση που πραγματοποίησαν βουλευτές του ΚΚΕ στους Υπουργούς Ναυτιλίας και Μεταφορών τον ίδιο μήνα, ενημερωθήκαμε ότι αρμόδια για το μεταφορικό οδικό δίκτυο των νησιών του Αργοσαρωνικού είναι η Περιφέρεια.

Στις 29 Σεπτέμβρη θέσαμε το θέμα προ ημερήσιας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ στις 15 Οκτώβρη το θέμα του δρομολογίου ήταν στην ημερήσια διάταξη. Το μόνο που έχουμε λάβει έως τώρα όμως, είναι αόριστες υποσχέσεις, ενώ ο Δήμαρχος παρέπεμψε τη λύση του θέματος -με ευθύνη της Περιφέρειας- στις αρχές του 2019. Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο καταθέσαμε την δική μας πρόταση για τις στάσεις1 (σύμφωνα με ερώτηση της Περιφέρειας προς το Δήμο) η οποία υπερψηφίστηκε από το σύνολο των παρόντων δημοτικών συμβούλων.

Τέλος, ερώτημα έθεσε προ ημερήσιας διάταξης και η Λαϊκή Συσπείρωση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στις 11/10/18, χωρίς να λάβει απαντήσεις από τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη κ. Χατζηπέρο. Αντίθετα, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, ενώ γνωρίζει το θέμα, αποφεύγει να λάβει δέσμευση για άμεση λύση, παρότι επισκέφτηκε το νησί δυο φορές την προηγούμενη βδομάδα για άλλα θέματα, που μάλλον είναι για την Περιφέρεια πιο προσοδοφόρα.

Παρά το ότι από την Παρασκευή 19/10 επανήλθε το ένα δρομολόγιο την εβδομάδα, που υποσχέθηκε να χρηματοδοτήσει ο δήμος, γνωρίζουμε πως αυτή η λύση είναι προσωρινή -και επίφοβη- μέχρι να λυθεί οριστικά το πρόβλημα από την Περιφέρεια.

Ζητάμε να δοθεί άμεσα λύση στο μεταφορικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε και να σταματήσει ο εμπαιγμός των κατοίκων. Απαιτούμε εδώ και τώρα να λυθεί οριστικά το πρόβλημα της μετακίνησης με τη ναύλωση νέου λεωφορείου για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των κατοίκων.
 
1 Οι στάσεις που πρότεινε η επιτροπή στο Δ.Σ. και υπερψηφίστηκαν είναι οι : Αφετηρία: Πλατεία Εθνεγερσίας (Λιμάνι), 1η Παναγίτσα, 2η Κρητικός (Super Market) 3η Λευκή, 4η Λεύκη (διασταύρωση για Αγίους Ασωμάτους και Αφαίας), 5η Τζίκηδες, 6η Παχιά Ράχη, 7η Λαζάρηδες ή διασταύρωση για Λαζάρηδες , 8η Ανιτσαίο, 9η Πόρτες, 10η Πόρτες – Πλατεία , 11η Πόρτες ,12η Κυλινδρας , 13η Κυλινδρας (τέρμα).


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png