Υπογράφηκε το Προεδρικό Διάταγμα, που αλλάζει τη χρήση του Εϋναρδείου από μουσείο σε βιβλιοθήκη.


Υπογράφηκε το Προεδρικό Διάταγμα που αλλάζει τη χρήση του Εϋναρδείου από μουσείο σε βιβλιοθήκη. Πρόκειται για την τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της Δημοτικής Κοινότητας Αίγινας, του Δήμου Αίγινας, στη θέση που βρίσκεται το ιστορικό διατηρητέο μνημείο "Καποδιστριακό σχολείο", το Εϋνάρδειο. Αυτό ανοίγει το δρόμο για την επικαιροποίηση της μελέτης αποκατάστασης του ιστορικού κτιρίου.

Να υπενθυμίσουμε ότι τον Οκτώβριο του 2017 κλιμάκιο της Πολεοδομίας Πειραιά είχε επισκεφθεί την Αίγινα, για την εφαρμογή του ρυμοτομικού διαγράμματος στο Εϋνάρδειο, ενώ η αλλαγή χρήσης με θέμα: "Περί έγκρισης τροποποίησης του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου Αίγινας ως προς τις επιτρεπόμενες χρήσεις γης στο τμήμα επί των οδών Μητροπόλεως και Αντ. Πελεκάνου (Σχετική η υπ’ αριθμ. 7/2016 απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής) είχε αποφασιστεί ομόφωνα σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τον Μάρτιο του 2016.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο Aegina Portal.



Σύμφωνα με τις τότε δηλώσεις του πρώην δημάρχου κυρίου Σάκη Σακκιώτη στο Aegina Portal στις 19 Δεκεμβρίου του 2013, η δημοπράτηση του ιστορικού κτιρίου του Εϋναρδείου επρόκειτο να γίνει στις 28 Ιανουαρίου του έτους 2014. Ωστόσο αυτή δεν έγινε ποτέ, αφού προηγήθηκε καταγγελία για παράβαση του ρυμοτομικού σχεδίου αναφορικά με τη χρήση του κτιρίου ως μουσείου και όχι ως βιβλιοθήκης, μία τροποποίηση που δεν υπήρχε στην μελέτη.

Η περίληψη διακήρυξης που είχε εκδοθεί τότε από την ΔΙΕΦΕΣ (Διεύθυνση Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Σχεδίων) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων αφορούσε το έργο "Αποκατάσταση του Εϋνάρδειου κτιρίου στην Αίγινα και μετατροπή του σε δημόσια βιβλιοθήκη της Αίγινας".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png