Στις 21 Σεπτεμβρίου ξεκινά η πόντιση του αγωγού από την Σαλαμίνα. Υπεγράφη από τον κ. Γ. Πατούλη η συμπληρωματική σύμβαση για την δεξαμενή αναρρύθμισης στο Λεόντι. Ποια η σχέση των δύο έργων.

 
Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής, με τον μηχανικό της Τεχνικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Αττικής κ. Χρήστο Γεωργαλή, έγινε γνωστό ότι την Παρασκευή 19 Ιουνίου, εγκρίθηκε από τον Περιφερειάρχη κ. Γ. Πατούλη η συμπληρωματική σύμβαση για την δεξαμενή αναρρύθμισης του υποθαλάσσιου αγωγού.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Η επικοινωνία έγινε μετά από ερώτηση του κ. Παναγιώτη Κουκούλη, που αφορούσε στην προμήθεια δύο ηλεκτρομαγνητικών υδρομέτρων (σύμφωνα με το θέμα της ημερήσιας διάταξης) που θα τοποθετηθούν στο νέο φρεάτιο στην Περάνι Σαλαμίνας, για να μετρά την παροχή ύδατος που περνά από την Σαλαμίνα προς την Αίγινα, λόγω της επικείμενης σύνδεσης της Αίγινας με την ΕΥΔΑΠ. Η απάντηση του κ. Γεωργαλή ήταν ότι η επιλογή της διαμέτρου έγινε μετά από μελέτη που είχε κάνει ο ανάδοχος.
 
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του κ. Γεωργαλή με τον κ. Ζορμπά, διευκρινίστηκε και ένα άλλο τεχνικό ζήτημα, που αφορούσε στην συμβατότητα της διαμέτρου του σιδερένιου αγωγού της ΕΥΔΑΠ, που θα ενωθεί με τον πλαστικό υποθαλάσσιο αγωγό της Αίγινας. Αυτός της ΕΥΔΑΠ είναι Φ500, ενώ της Αίγινας Φ630 με εσωτερική διάμετρο Φ510, οπότε η ένωση των δύο αγωγών θα γίνει χωρίς προβλήματα. Υπενθυμίζεται ένα μήνα πριν ο κ. Παναγιώτης Κουκούλης είχε απαντήσει σε ερώτηση το Aegina Portal για το τεχνικό αυτό ζήτημα, δηλαδή της ένωσης των δύο αγωγών.
 
Επίσης, από την ίδια ενημέρωση έγινε γνωστό ότι το φρεάτιο στην Σαλαμίνα σε ενάμιση μήνα θα είναι έτοιμο. Ο κ. Γεωργαλής είπε ότι μέχρι τέλος Ιουλίου τόσο το φρεάτιο της ΕΥΔΑΠ, όσο και το φρεάτιο του υποθαλάσσιου αγωγού της Αίγινας (που βρίσκονται στην Σαλαμίνα) θα είναι έτοιμα. Οι εργασίες από τον εργολάβο του έργου θα συνεχιστούν κανονικά και τον Αύγουστο. Σύμφωνα με το πλάνο που έχει σχεδιαστεί από την κατασκευαστή, η ημερομηνία που δόθηκε για την έναρξη της πόντισης του αγωγού είναι στις 21 Σεπτεμβρίου.
 
Ωστόσο, όπως εξήγησε ο κ. Γεωργαλής, όταν τα 14 χιλιόμετρα του αγωγού ποντιστούν και ο αγωγός φτάσει στο φρεάτιο της Αίγινας, η δεξαμενή αναρρύθμισης του Λεοντίου λόγω της βαρυτικής ροής έχει κεντρικό ρόλο. Αν η δεξαμενή αυτή δεν είναι έτοιμη, τότε το τελευταίο τμήμα του αγωγού θα πρέπει να ταπωθεί. Αυτό που θα πρέπει να αναμένουμε, ότι την ίδια περίοδο που θα ξεκινήσει η πόντιση του αγωγού, θα ξεκινήσει και η κατασκευή της δεξαμενής αναρρύθμισης στο Λεόντι.

Είναι πιθανόν να δούμε το θέμα της νέας αυτής κατασκευής να έρθει σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς το Σώμα δεν έχει ενημερωθεί. Όπως επισήμανε ο κ. Κουκούλης σε συζήτηση με τον κ. Γιάννη Ζορμπά υπάρχει μία συμπληρωματική σύμβαση για την οποία ο κύριος του έργου δεν έχει ενημερωθεί, δεν έχει έχει παραχωρηθεί ο χώρος για την νέα κατασκευή (ο χώρος νοικιάζεται από κληροδότημα του δήμου - Κληροδότημα Κάππου) κτλ.

Οι δημοσιεύσεις του Aegina Portal σχετικά με την δεξαμενή αναρρύθμισης.

Η απόφαση για την κατασκευή της δεξαμενή αναρρύθμισης ήταν ήδη γνωστή από τον Φεβρουάριο του 2019, μέσα από την απόφαση τη Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας για την έγκριση της παράτασης του έργου του υποθαλάσσιου. Το Aegina Portal την δημοσίευσε στις 6 Φεβρουαρίου 2019. Η ημερομηνία εντολής εκπόνησης της μελέτης ήταν στις 15-10-2018.

Η παρουσίαση του Aegina Portal της έγκρισης της μελέτης δεξαμενής αναρρύθμισης από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας τον Απρίλιο του 2019.

Η περιγραφή του έργου της δεξαμενή αναρρύθμισης από τον κ. Παναγιώτη Κουκούλη, μετά από ερώτηση του Aegina Portal τον Μάρτιο του 2020 σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png