Παρέμβαση Φίλιππου Τζίτζη για τα μέτρα που έλαβε ο Δήμος Αίγινας για τον κορονοΐό.


Ευθύνες καταλόγισε στον δήμαρχο κ. Γιάννη Ζορμπά ο δημοτικός σύμβουλος κ. Φίλιππος Τζίτζης, μιλώντας σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο του Aegina Portal, αναφορικά με τα μέτρα τα οποία ανακοινώθηκαν με Δελτία Τύπου του Δήμου Αίγινας και αφορούν τον κορονοϊό. Ο κ. Τζίτζης είπε ότι τα μέτρα αυτά είναι παράνομα ή ότι κινούνται στο όριο της νομιμότητας και ότι ο δήμαρχος για να πάρει τις συγκεκριμένες αποφάσεις δεν έλαβε υπόψιν του κάποιο συλλογικό όργανο όπως την Εκτελεστική Επιτροπή, το Δημοτικό Συμβούλιο ή την Επιτροπή Υγείας. Επίσης συμπλήρωσε ότι δεν έχουν ανακοινωθεί τέτοια μέτρα για την Αίγινα από τον ΕΟΔΥ, την Πολιτική Προστασία ή την Περιφέρεια, υπογραμμίζοντας ότι ότι δήμαρχος είναι σε πανικό και πήρε αυτές τις αποφάσεις βιαστικά και πρόχειρα.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Τηλεφωνική επικοινωνία με κ. Φίλιππο Τζίτζη.



Σε ερώτηση του Aegina Portal, εάν η διαφωνία του έγκειται στο τρόπο που ελήφθησαν αυτά τα μέτρα ή στην ουσία των μέτρων ο κ. Φίλιππος Τζίτζης απάντησε:
 
"Και η ουσία των μέτρων, αφού το Φεστιβάλ Θεάτρου ήθελε μία - δύο ημέρες να τελειώσει και στην ουσία των μέτρων για το κλείσιμο των αθλητικών εγκαταστάσεων, χωρίς κάποια προειδοποίηση, χωρίς κάποια συζήτηση με τον ΔΑΟΑ, με τις ομάδες, με την Επιτροπή Υγείας. Πως κλείνουμε τους αθλητικούς χώρους και τις παιδικές χαρές, όταν η Αίγινα έχει μόνο μία σε ανοιχτό χώρο, το τονίζω, αθλητική εγκατάσταση και παιδική χαρά. Δεν είμαστε όπως τα Μέθανα έκλεισαν τις αθλητικές εγκαταστάσεις γιατί έχουν κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ, τα Μέθανα έχουν κλειστό γυμναστήριο. Αλλά δεν συγκρίνεται ούτε ο κόσμος των Μεθάνων με την Αίγινα, καμία σχέση. Γιατί κάνουμε αυτές τις βιαστικές και επιπόλαιες κινήσεις που τραυματίζουν την οικονομία του νησιού μας, εκεί καταλήγω αυτή είναι η ουσία μας".
 
Σε μία επόμενη ερώτηση, σχετικά με το τι ειπώθηκε για το θέμα στην συνεδρίαση της Επιτροπής Υγείας που συνεδρίασε χθες ο κ. Τζίτζης είπε: "Η Επιτροπή Υγείας έχει ορίσει μία επιτροπή διαχείρισης τέτοιων καταστάσεων, που ποτέ ο δήμαρχος δεν έχει συμβουλευτεί. Όλες οι αποφάσεις που παίρνει είναι ατομικές αποφάσεις. Και στο Δημοτικό Συμβούλιο παίρνει τις αποφάσεις, όχι όλες, αλλά κυρίως αυτές τις σημαντικές αποφάσεις. Προχωράει και δεν ξέρουμε πως προχωράει, ούτε συμβουλεύεται την Επιτροπή Υγείας. Τοτε να την κλείσουμε και την Επιτροπή Υγείας, όπως κλείσαμε τον ΔΑΟΑ. Πως προχωράει; είναι πολύ σημαντικό, δεν μπορεί ένας άνθρωπος να αποφασίζει για όλο το νησί, που βρισκόμαστε;".
 
Σχετικά με την διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τον Πόρο και τα Μέθανα, είπε ότι είναι κάτι προσωρινό με το οποίο συμφωνεί, τόνισε ότι αυτό ως μέτρο το είχε προτείνει και και ο ίδιος, ενώ όπως είπε θα έπρεπε να να είχε προηγηθεί όλων των άλλων, καθώς αποβιβάστηκαν αρκετοί επιβάτες στην Αίγινα από το Πόρο.
 
Σε άλλο σημείο κατηγόρησε τον κ. Ζορμπά ότι γι' αυτά τα υγειονομικά ζητήματα δεν συμβουλεύεται του γιατρούς της Επιτροπής Υγείας και άφησε να εννοηθεί ότι σε αυτή τη επιλογή υπάρχει μία παραταξιακή λογική.
 
Στην ερώτηση εάν τα ερωτήματα για τα μέτρα τέθηκαν στον δήμαρχο Αίγινας κατά την χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Υγείας είπε ότι: "Τέθηκαν στον κ. Ζορμπά και απάντησε ότι παίρνει μόνος του την απόφαση πάνω του. Ούτε να συμβουλευτεί, ούτε, τίποτα, ούτε να ακούσει την γνώμη της Επιτροπής Υγείας".
 
"Ο Δήμος του ενός ανδρός δυστυχώς μας παραπέμπει σε άλλα. Είμαστε μάρτυρες μιας κατάστασης που δεν την θέλει ο Αιγινήτικος λαός, θέλει μια συλλογικότητα, θέλει μια πιο δημοκρατία, θέλει πιο διαφάνεια", είπε ο κ. Τζίτζης τονίζοντας ότι "πρέπει να μην έχουμε πανικό και οι αποφάσεις που παίρνουμε να είναι συλλογικές".
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png