Οδηγίες της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.


Η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ανακοίνωσε χθες ειδικά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων του κορονοϊού, που αφορούν προπονήσεις και  διεξαγωγή αθλητικών διοργανώσεων εκτός σταδίου. Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει τα ακόλουθα:

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Εκ μέρους της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, ανακοινώνονται τα κάτωθι:
 
1. Περιοχές στις οποίες εφαρμόζονται έκτακτα περιοριστικά μέτρα (συναθροίσεις έως 9 άτομα):
1α. Προπονήσεις
Προπονήσεις μπορούν να γίνονται σε μικρά γκρουπ έως 9 ατόμων. Ενδεικτικά ο χώρος που αντιστοιχεί σε ένα γκρουπ 9 ατόμων είναι περίπου 150 τ.μ. Ο μέγιστος αριθμός αθλητών και αθλούμενων στις αθλητικές εγκαταστάσεις άνω των 150 τ.μ. περιορίζεται στο 50% αυτού που αναφέρεται στον Πίνακα του παραρτήματος VII της τελευταίας ΚΥΑ (σελ. 71)https://gga.gov.gr/images/KYA_3165_31.07.2020.pdf Κατά τα λοιπά ισχύουν οι τελευταίες οδηγίες της ΓΓΑ και τα υγειονομικά πρωτόκολλα προπονήσεων.
1β. Διεξαγωγή αθλητικών διοργανώσεων εκτός σταδίου.
Δεν Επιτρέπεται.
 
2. Περιοχές αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης (συναθροίσεις έως 50 άτομα):
2α. Προπονήσεις
Ο μέγιστος αριθμός αθλητών και αθλούμενων στις αθλητικές εγκαταστάσεις άνω των 150 τ.μ. περιορίζεται στο 75% αυτών που αναφέρονται στον Πίνακα του παραρτήματος VII της τελευταίας ΚΥΑ (σελ. 71). https://gga.gov.gr/images/KYA_3165_31.07.2020.pdf Κατά τα λοιπά ισχύουν οι τελευταίες οδηγίες της ΓΓΑ και τα υγειονομικά πρωτόκολλα προπονήσεων.
 
2β. Διεξαγωγή αθλητικών διοργανώσεων εκτός σταδίου.
Στις περιοχές που υπάγονται σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης καθορίζεται όριο 50 ατόμων στις αγωνιστικές δραστηριότητες (συμμετέχοντες και τεχνικό προσωπικό). Κατά τα λοιπά, εφαρμόζονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα των σχετικών διοργανώσεων.
 
3. Λοιπές περιοχές.
3 α. Προπονήσεις
Ισχύουν οι τελευταίες οδηγίες της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ περί ασφαλούς άσκησης σε οργανωμένους αθλητικούς χώρους ενόψει της επανέναρξης της προπονητικής δραστηριότητας καθώς και τα αντίστοιχα υγειονομικά προπονητικά πρωτόκολλα, ανά άθλημα.
3β. Διεξαγωγή αθλητικών διοργανώσεων εκτός σταδίου.
Στις λοιπές περιοχές καθορίζεται όριο 100 ατόμων στις αγωνιστικές δραστηριότητες (συμμετέχοντες και τεχνικό προσωπικό). Κατά τα λοιπά ισχύουν οι τελευταίες οδηγίες της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ περί ασφαλούς άσκησης σε οργανωμένους αθλητικούς χώρους ενόψει της επανέναρξης της αγωνιστικής δραστηριότητας καθώς και τα αντίστοιχα υγειονομικά αγωνιστικά πρωτόκολλα, ανά άθλημα και/ή διοργάνωση.
Για τις λοιπές αγωνιστικές δραστηριότητες και την προσαρμογή τους στα περιοριστικά μέτρα λόγω COVID-19, θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, εκδόθηκαν στις 21 Αυγούστου οδηγίες για την της επανέναρξης της προπονητικής και αγωνιστικής δραστηριότητας.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png