Εξαιρούνται τα νησιά από την έναρξη των καταστημάτων στις 10 π.μ. Τι αναφέρει ο πρόεδρος της Επαγγελματικής Ένωσης Αίγινας.


Μετά την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για τα νέα μέτρα κατά της πανδημίας στην Αττική, που δημοσιεύθηκε δύο ημέρες πριν, αρκετοί ήταν οι καταστηματάρχες του νησιού που ζήτησαν να ενημερωθούν εάν ισχύει και στην Αίγινα το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 10.00 πμ, όπως ανέφερε η ανακοίνωση.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.Γι' αυτό το ζήτημα το Aegina Portal επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Επαγγελματικής Ένωσης Αίγινας κ. Γιώργο Σκαλτσιώτη, ο οποίος διευκρίνισε ότι για το συγκεκριμένο θέμα ορίζεται εξαίρεση των νησιών σύμφωνα με το ΦΕΚ Β 3611/29.8.2020 που επισυνάπτουμε.
 
Υπενθυμίζεται ότι παρόμοιο ζήτημα είχε προκύψει και τον Μάιο. Τότε η Επαγγελματική Ένωση Αίγινας είχε επικοινωνήσει με την Γενική Γραμματεία Εμπορείου και πρότεινε να εφαρμοστεί το ωράριο των κατά τόπους εμπορικών συλλόγων.  Οι προτάσεις αυτές είχαν έγιναν τότε αποδεκτές. Αντίστοιχη επικοινωνία υπήρξε και σε αυτή την περίπτωση από το πρόεδρο της Επαγγελματικής με το αρμόδιο υπουργείο.