Τι ισχύει για την οργανωμένη άθληση, με τα εν ισχύ περιοριστικά μέτρα.


Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού διευκρινίζει πως σε ότι αφορά τους κανόνες λειτουργίας των αθλητικών και ναυταθλητικών εγκαταστάσεων σε όλη τη χώρα, εφαρμόζεται το άρθρο 23 της υπ’ αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 56435 (ΦΕΚ Β’ 3958 15/09/2020) Κοινής Υπουργικής Απόφασης "Κανόνες τήρησης αποστάσεων και άλλα μέτρα προστασίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19".

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Το άρθρο 23 αναφέρει:
Κανόνες λειτουργίας των αθλητικών και ναυταθλητικών εγκαταστάσεων
1. Σε όλες τις ανοικτές και κλειστές αθλητικές και ναυταθλητικές εγκαταστάσεις και κολυμβητήρια επιτρέπεται η χρήση τους, χωρίς την παρουσία θεατών, για την κάλυψη αναγκών προπόνησης, ατομικής ή ομαδικής, από αθλητές σωματείων, Τμημάτων Αμειβομένων Αθλητών (ΤΑΑ) και Ανωνύμων Αθλητικών Εταιρειών (ΑΑΕ) και αθλούμενους, καθώς και από συμμετέχοντες σε αθλητικά summer camps και με τους όρους και τους περιορισμούς, που αναφέρονται στο Παράρτημα VΙΙ (επισυνάπτεται σε φωτογραφία), το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της παρούσας.
2. Επιτρέπεται σε όλα τα αθλήματα, ατομικά ή ομαδικά, η διεξαγωγή αγωνιστικών δραστηριοτήτων και λοιπών αθλητικών εκδηλώσεων χωρίς την παρουσία θεατών, με τους όρους που αναφέρονται στο αγωνιστικό πρωτόκολλο της αντίστοιχης Ομοσπονδίας ή διοργανώτριας αρχής, που έχει κατατεθεί και εγκριθεί από την αρμόδια Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και εφόσον έχει προηγηθεί προετοιμασία των αθλητών διάρκειας τουλάχιστον τεσσάρων (4) εβδομάδων.
3. Σε όλες τις περιπτώσεις των παρ. 1 και 2, η χρήση γίνεται σύμφωνα με τις οδηγίες πρόσβασης και ασφαλούς άσκησης της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ και τις τυχόν ειδικότερες οδηγίες της αντίστοιχης αθλητικής ομοσπονδίας ή διοργανώτριας αρχής που εγκρίνονται από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ και είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο της ΓΓΑ https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports.
4. Στα φυσικά και νομικά πρόσωπα που δεν τηρούν τους κανόνες του παρόντος και του παραρτήματος, επιβάλλεται για κάθε παράβαση, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, διοικητικό πρόστιμο εκατό πενήντα (150) και χιλίων (1.000) ευρώ αντίστοιχα και σε περίπτωση υποτροπής χιλίων (1.000) και τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ αντίστοιχα.
 
Οδηγίες για αθλητικές διοργανώσεις σε περιοχές με ειδικά περιοριστικά μέτρα.
Εκ μέρους της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ανακοινώνεται η προσαρμογή των οδηγιών για την οργανωμένη άθληση στα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν, ανά περιοχή, ανάλογα με τις ανακοινώσεις τις Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας:

1. Περιοχές στις οποίες εφαρμόζονται έκτακτα περιοριστικά μέτρα (συναθροίσεις έως 9 άτομα)
1α. Προπονήσεις μπορούν να γίνονται είτε ατομικά είτε σε μικρά γκρουπ έως 9 ατόμων. Ενδεικτικά ο χώρος που αντιστοιχεί σε ένα γκρουπ 9 ατόμων που αθλείται είναι περίπου 150 τ.μ.
1β. Ο μέγιστος αριθμός αθλητών και αθλούμενων στις αθλητικές εγκαταστάσεις άνω των 150 τ.μ. περιορίζεται στο 50% αυτού που αναφέρεται στον Πίνακα του παραρτήματος VII της υπ’ αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 56435 (ΦΕΚ Β’ 3958 15/09/2020) ΚΥΑ https://www.gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports
1γ. Αγωνιστικές δραστηριότητες επιτρέπονται, εντός οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων, χωρίς θεατές, μόνο με τους απαραίτητους συντελεστές των αγώνων. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η τήρηση των εγκεκριμένων, από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ, πρωτοκόλλων του αθλήματος.
1δ. Η χρήση της μάσκας στις οργανωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις είναι υποχρεωτική, με εξαίρεση τους αθλητές και προπονητές κατά την ώρα της άσκησης.
Κατά τα άλλα ισχύουν οι οδηγίες ασφαλούς άσκησης που υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού https://www.gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports.

2. Περιοχές αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης (συναθροίσεις έως 50 άτομα)
2α. Προπονήσεις
Ο μέγιστος αριθμός αθλητών και αθλούμενων στις αθλητικές εγκαταστάσεις άνω των 150 τ.μ. περιορίζεται στο 75% αυτών που αναφέρονται στον Πίνακα του παραρτήματος VII της υπ’ αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 56435 (ΦΕΚ Β’ 3958 15/09/2020) ΚΥΑ https://gga.gov.gr/images/KYA_3165_31.07.2020.pdf.
Κατά τα λοιπά ισχύουν οι τελευταίες οδηγίες της ΓΓΑ και τα υγειονομικά πρωτόκολλα προπονήσεων.
2β. Διεξαγωγή αθλητικών διοργανώσεων εκτός σταδίου.
Στις περιοχές που υπάγονται σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης καθορίζεται όριο 50 συμμετεχόντων στις αγωνιστικές διαδικασίες. Κατά τα λοιπά, εφαρμόζονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα των σχετικών διοργανώσεων.

3. Λοιπές περιοχές
3α. Προπονήσεις
Ισχύουν οι τελευταίες οδηγίες της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ περί ασφαλούς άσκησης σε οργανωμένους αθλητικούς χώρους ενόψει της επανέναρξης της προπονητικής δραστηριότητας καθώς και τα αντίστοιχα υγειονομικά προπονητικά πρωτόκολλα, ανά άθλημα.
3β. Διεξαγωγή αθλητικών διοργανώσεων εκτός σταδίου.
Στις λοιπές περιοχές καθορίζεται όριο 100 συμμετεχόντων στις αγωνιστικές διαδικασίες. Κατά τα λοιπά ισχύουν οι οδηγίες ασφαλούς άσκησης που υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού https://www.gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports καθώς και τα αντίστοιχα υγειονομικά αγωνιστικά πρωτόκολλα, ανά άθλημα και/ή διοργάνωση.
Τα περιοριστικά μέτρα θα επανεκτιμώνται ανάλογα με τη γενικότερη επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Παράρτημα VII
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png