Καθορισμός διαδικασίας ενημέρωσης και επιβεβαίωσης της προγραμματισμένης ημερομηνίας εμβολιασμού του πολίτη μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

1042 ΕΞ 2021/15.1.2021
Καθορισμός διαδικασίας ενημέρωσης και επιβεβαίωσης της προγραμματισμένης ημερομηνίας εμβολιασμού του πολίτη μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

(ΦΕΚ Β 86/15.1.2021)

Άρθρο 1
Διεκπεραίωση διαδικασίας διαχείρισης και επιβεβαίωσης συνεδρίας εμβολιασμού μέσω των ΚΕΠ

1. Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να ελέγξει αν ανήκει σε κάποια από τις ομάδες προς εμβολιασμό, σύμφωνα με τα κριτήρια της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών μέσω εξυπηρέτησης από υπάλληλο του Κ.Ε.Π.. Ο υπάλληλος του Κ.Ε.Π. εισέρχεται στην ιστοσελίδα http://emvolio.gov.gr και διαπιστώνει αν το φυσικό πρόσωπο πληροί τα κριτήρια της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών προκειμένου να προγραμματίσει την ημερομηνία συνεδρίας εμβολιασμού, εισάγοντας το επώνυμο και τον ΑΜΚΑ του φυσικού προσώπου.

2. Τα φυσικά πρόσωπα, που πληρούν τα κριτήρια της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, μπορούν να προγραμματίσουν την ημερομηνία συνεδρίας εμβολιασμού μέσω πιστοποιημένου υπαλλήλου του Κ.Ε.Π. Ο υπάλληλος του Κ.Ε.Π. εισέρχεται στην Πλατφόρμα Διαχείρισης Συνεδριών Εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού COVID-19, η οποία λειτουργεί μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-ΕΨΠ) κατόπιν αυθεντικοποίησής του με τους Κωδικούς Δημόσιας Διοίκησης. Στη συνέχεια εισάγει τον ΑΜΚΑ του φυσικού προσώπου, ο οποίος μπορεί να επιλέξει το εμβολιαστικό κέντρο που επιθυμεί από μία λίστα που εμφανίζεται στην οθόνη.

3. Η Πλατφόρμα Διαχείρισης Συνεδριών Εμβολιασμού παρουσιάζει τα διαθέσιμα χρονικά διαστήματα για τα οποία μπορεί το φυσικό πρόσωπο να προγραμματίσει τη συνεδρία εμβολιασμού. Μετά την επιλογή του επιθυμητού χρονικού διαστήματος προτείνονται τα διαθέσιμα χρονικά διαστήματα για τον προγραμματισμό του επαναληπτικού εμβολιασμού του φυσικού προσώπου, με την επιλογή του οποίου ολοκληρώνεται η διαδικασία.

4. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας το φυσικό πρόσωπο λαμβάνει τον μοναδικό κωδικό αριθμό ραντεβού, μοναδικό αναγνωριστικό αριθμό επαλήθευσης (QR Code) καθώς και τις ακριβείς ώρες της προγραμματισμένης συνεδρίας εμβολιασμού.
5. Για την εξυπηρέτηση των χρηστών του πληροφοριακού συστήματος, διατίθεται εγχειρίδιο χρήσης της ηλεκτρονικής εφαρμογής καθώς και υπηρεσία εξυπηρέτησης των χρηστών (help desk) για την αναφορά και επίλυση προβλημάτων και την παροχή οδηγιών.

Άρθρο 2
H διαδικασία διαχείρισης και επιβεβαίωσης συνεδρίας εμβολιασμού δύναται να πραγματοποιείται και με υπεύθυνη δήλωση εκπροσώπου.

Άρθρο 3
Έναρξη ισχύος
Η απόφαση ισχύει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Αθήνα, 14 Ιανουαρίου 2021
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png