Ανακοινώσεις για τη λειτουργία του λιανεμπορίου, των παιδότοπων, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Η αναφορά στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων.

covid-map-nisoi.jpg

Την επανεκκίνηση δραστηριοτήτων, με την άρση επιπλέον περιοριστικών μέτρων ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης χθες, για την πορεία της πανδημίας.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.





Σχετικά με τη λειτουργία του λιανεμπορίου και των παιδότοπων.


  • Αναφορικά με το λιανεμπόριο, τη μείωση της αναλογίας των πελατών από 1 άτομο ανά 25 τ.μ. σε 1 άτομο ανά 16 τ.μ. από 19 Ιουνίου, με σκοπό την αποφυγή των ουρών εκτός καταστήματος, ειδικά όπου υπάρχουν περισσότερα του ενός καταστήματα και οι ουρές συμπλέκονται με υποχρεωτική χρήση μάσκας εντός των καταστημάτων.
  • Λειτουργία των εμποροπανηγύρεων με το πρωτόκολλο λειτουργίας των λαϊκών. Εξαιρείται ο περιορισμός της ελάχιστης απόστασης ενός μέτρου μεταξύ των πάγκων πώλησης όταν αυτοί είναι μέρος συνεχούς κατασκευής στην οποία οι πάγκοι των πωλητών διαχωρίζονται μεταξύ τους με ελαφρά χωρίσματα.
  • Επανέναρξη της λειτουργίας των παιδότοπων σε υπαίθριο χώρο με υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας για όλους τους εργαζόμενους και ενηλίκους πελάτες σε όλα τα σημεία.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η επαναλειτουργία των υπηρεσιών ευεξίας από 19 Ιουνίου, καθώς πρόκειται για δραστηριότητες υποστηρικτικές του τουρισμού και είναι απαραίτητο να ανοίξουν παράλληλα με τις υπόλοιπες υπηρεσίες ευεξίας που είναι ήδη σε κανονική λειτουργία με τις ακόλουθες υπηρεσίες:

  • Υπηρεσίες εκμετάλλευσης λουτρών
  • Υπηρεσίες θεραπευτικών λουτρών και ιαματικών πηγών
  • Υπηρεσίες μασάζ.

Για θέματα πολιτισμού και αθλητισμού.

Την δυνατότητας κατά τη διάρκεια των προβών/γυρισμάτων, παραστάσεων και συναυλιών, οι μουσικοί των εγχόρδων, ακολουθώντας το παράδειγμα των ορχηστρών των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών, να μπορούν να έχουν απόσταση μεταξύ τους 1 μέτρο, φορώντας τη μάσκα τους και χρησιμοποιώντας ο καθένας το δικό του αναλόγιο.

Για θέματα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, τα μέλη της Επιτροπής τάχθηκαν ομόφωνα υπέρ της δυνατότητας εκγύμνασης σε γυμναστήρια χωρίς μάσκες μόνο για εμβολιασμένους με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς λοιπές αποφάσεις για θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Ανάπτυξης, του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αλλά και κάποια ζητήματα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού θα ανακοινωθούν από τα αρμόδια υπουργεία.

Ο επιδημιολογικός χάρτης της χώρας και η αναφορά στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων.

Η επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει κάθε Περιφερειακή Ενότητα της χώρας αποτυπώνεται και στον Επιδημιολογικό Χάρτη, που μετά τη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής την Πέμπτη, επικαιροποιήθηκε και είναι ήδη διαθέσιμος στο covid19.gov.gr.

Σε άλλο σημείο ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι: Παρ' όλο που οι Περιφερειακές Ενότητες Θήρας, Κέρκυρας, Νάξου, Νήσων Αττικής και Ρόδου είναι στο Επίπεδο 2 - Κίτρινο, σημειώνεται ότι οι δήμοι Ανάφης, Σικίνου, Φολεγάνδρου, Παξών, Αμοργού, Αγκιστρίου, Κυθήρων, Πόρου, Σπετσών, Ύδρας, Σύμης, Τήλου, Μεγίστης και Χάλκης βρίσκονται στο Επίπεδο 1-Πράσινο.

Με πληροφορίες από το Δελτίο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Η ημερομηνία αναφοράς του χάρτη είναι 16 Ιουνίου 2021.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png