Επιστολή - απάντηση Φίλιππου Τζίτζη για πρόσφατα δημοσιεύματα.

Την προηγούμενη Τετάρτη κατά τη διάρκεια προπόνησης της ομάδας του Παναιγιναϊκού στο Δημοτικό Στάδιο Αίγινας, παρουσία πολλών παιδιών- αθλητών, έλαβε χώρα ένα σοβαρό περιστατικό μεταξύ του προέδρου του Δ.Α.Ο.Α. κ. Σταμάτη Μαρμαρινού και του προέδρου του Παναιγιναϊκού κ. Φίλιππου Τζίτζη, όταν ο πρώτος καταφέρθηκε εναντίον του κ. Τζίτζη.
 
Φυσικά δε μας παραξενεύει το ύφος και το ήθος του κ. Μαρμαρινού, είναι γνωστά, όπως και ο ρόλος του εναντίον του τοπικού μπάσκετ και ποδοσφαίρου. Ο κ. Μαρμαρινός είναι ο πρόεδρος που έστειλε τον Σαρωνικό του μπάσκετ στον Μίλωνα, που στέλνει φέτος τον Παναιγιναϊκό στα Μέθανα, είναι ο πρόεδρος που δεν έχει δώσει στις ομάδες ούτε ένα ευρώ και που μόνο ζητάει… Είναι ο πρόεδρος που θα στείλει το ποδόσφαιρο της Αίγινας στον Πειραιά. Είναι ο πρόεδρος που προχωρά πολύ αργά έργα προηγουμένων διοικήσεων, χωρίς να έχει κάτι το παραμικρό καινούργιο να επιδείξει. Είναι ο πρόεδρος, που σήμερα 1η Νοεμβρίου, δεν έχει βγάλει επίσημο πρόγραμμα λειτουργίας του Γηπέδου της Αίγινας επίτηδες προκειμένου να υπάρχουν προστριβές μεταξύ των αθλητικών σωματείων.
Μαζί με τον δήμαρχο της Αίγινας ευθύνονται για το χάσιμο και την εξαφάνιση του Κλειστού Γυμναστηρίου.
 
Να θυμίσουμε στους μηδενιστές της Αίγινας και όλους εκείνους που κρύβουν εσκεμμένα την αλήθεια ότι, όταν αναλάβαμε τον Δημοτικό Αθλητικό Οργανισμό Αίγινας (ΔΑΟΑ), τον Απρίλιο του 2013, δεν υπήρχε ούτε μελέτη, ούτε χρηματοδότηση για την ανακατασκευή του εξωτερικού τοίχους του γηπέδου και τον φωτισμό του, με αποτέλεσμα να βρίσκεται επί δύο μήνες στο σκοτάδι, μετά τις 17:00 το απόγευμα. Επίσης, δεν υπήρχε Διοικητικό Συμβούλιο του αθλητικού οργανισμού, αφού είχαν παραιτηθεί τέσσερα άξια μέλη του από τον Μάρτιο του 2013.
 
Το τι καταφέραμε σε δεκαπέντε μήνες θητείας, μαζί με τα άλλα άξια μέλη του ΔΑΟΑ είναι γνωστά. Το τι δεν έχουν κάνει δυόμιση χρόνια τώρα ο πρόεδρος του ΔΑΟΑ και ο δήμαρχος της Αίγινας, είναι επίσης γνωστά. Με προσωπικές επιθέσεις και προσωπικές πολιτικές ύβρεις προσπαθούν να κρύψουν την αλήθεια, την ανυπαρξία τους στον αθλητισμό της Αίγινας. Ως δια μαγείας, μόλις ανέλαβε οι κ. Μαρμαρινός και Μούρτζης σταμάτησαν όλα τα τουρνουά Beach Volley.
 
Παλιά άνθρωποι με αξίες και αξιοπρέπεια υπέβαλαν τις παραιτήσεις όταν δεν κατάφερναν κάτι ή όταν δε μπορούσαν να το υλοποιήσουν και είχαν επίγνωση της ευθύνης που φέρει η αποστολή τους. Σήμερα, άνθρωποι ανεύθυνοι και μηδενιστές, επικίνδυνοι για τον αθλητισμό δεν παραιτούνται. Όπως έλεγε και κάποιος παλιός αυτοδιοικητικός, μία παραίτηση δεν είναι ντροπή, ντροπή είναι όλα αυτά που συμβαίνουν, υπέρ ενός μόνο συγκεκριμένου αθλήματος.
 
Είναι τραγικό για τον αθλητισμό της Αίγινας, ολόκληρη διοίκηση και δημοτική παράταξη να μην έχει άλλα άξια μέλη για να τον στελεχώσει. Εκτός, βέβαια, αν ο δήμαρχος είναι όμηρος εκείνων που ψηφίζουν ναι σε όλα, χωρίς να ξέρουν και χωρίς να ρωτάνε. Ο δήμαρχος Αίγινας μοιάζει να είναι όμηρος συμβούλων και καταστάσεων.
 
Κύριε Δήμαρχε, κύριε Μαρμαρινέ, δεν έχουμε δίπλωμα για να παίζουμε γκρινιάρη και τάβλι μετά τα μεσάνυχτα. Ξέρετε που… Γιατί ξεχάσατε να το βάλετε στον νέο Κανονισμό;

Φίλιππος Τζίτζης
Δημοτικός Σύμβουλος, π. πρόεδρος ΔΑΟΑ.