Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Αίγινας. Ανοικτή επιστολή προς το Δήμο της Αίγινας σχετικά με την απουσία ανακύκλωσης συσκευασιών.

Κύριε  Δήμαρχε, κύριε  Αντιδήμαρχε καθαριότητας,
Τα τελευταία χρόνια εμείς οι κάτοικοι της Αίγινας είχαμε επιτέλους ‘εκπαιδευτεί’ να διαχωρίζουμε  από τα  σκουπίδια μας τις συσκευασίες για ανακύκλωση και να τις πετάμε στον μπλε κάδο.  Στη συνέχεια, ερχόταν για αποκομιδή το αυτοκίνητο της εταιρίας που είχε αναλάβει την επεξεργασία. Ήταν ένα βήμα προς τον σύγχρονο πολιτισμό   όπως αυτός εκφράζεται μέσα από την προστασία του περιβάλλοντος. Ήταν μια  συμβολή στα οικονομικά του δήμου καθώς δεν πλήρωνε για την αποκομιδή,  την  θαλάσσια μεταφορά  και την ταφή  των συσκευασιών.

Εδώ και  πολλούς μήνες παρατηρούμε ότι  τα ανακυκλώσιμα ανακατεύονται με τα σκουπίδια  και μπαίνουν  στα απορριμματοφόρα του δήμου θεωρήσαμε ότι υπήρξε κάποιο τεχνικό πρόβλημα με το  ειδικό αυτοκίνητο κι έτσι, κάναμε υπομονή.  Αλλά πέρασε πολύς καιρός και δεν βλέπουμε ανακύκλωση στο νησί μας. Ένα θετικό βήμα έχει αναιρεθεί.   Ανησυχούμε  και ζητούμε από εσάς  λόγω του θεσμικού σας ρόλου μια δημόσια απάντηση γιατί ντρεπόμαστε να πετάμε τόσα πολλά πλαστικά και χαρτί και αλουμίνιο στα σκουπίδια σε μια εποχή που ο πλανήτης κραυγάζει  SOS.


Για τον Σύλλογο Ενεργών Πολιτών Αίγινας

HP Coulon    Βάσω Κανελλοπούλου
Πρόεδρος     Γραμματέας