Επιστολή για την διαμαρτυρία των ιερέων, σχετικά με το καρναβάλι του Μεσαγρού.

Αγαπητό Portal
Με κατάπληξη διάβασα την επιστολή της Αρχιερατικής Επιτροπής Αίγινας (1), που όπως λέει το ρεπορτάζ σας, υπογράφεται και από τους 23 ιερείς της Αίγινας μας. Στην επιστολή, κατά το ρεπορτάζ πάντα, αναφέρεται πως στο Καρναβάλι του Μεσαγρού προσεβλήθη η ιεροσύνη του νησιού και ζητείται μελλοντική παρέμβαση των αρχών, της δημοτικής αρχής, ώστε να προλαμβάνονται τέτοια γεγονότα.
Έχει ανάγκη η εκκλησία της προστασίας των αρχών, ώστε να ζητεί προληπτική λογοκρισία;
Την δύναμη της η εκκλησία την αντλεί - κατά την θεολογία από τον ίδιο τον Θεό και όχι από την κοσμική εξουσία.
Δεν έχω ιδία αντίληψη για το καρναβάλι του Μεσαγρού, αλλά νομίζω πως αν υπήρξε κάποιο θεολογικό ατόπημα μερίδας πιστών, σε αυτούς τους πιστούς έπρεπε να απευθυνθεί η εκκλησία και όχι να ζητεί παρέμβαση των αρχών.
Αν η δύναμη της χριστιανικής αληθείας δεν μπορεί να επιβληθεί από μονή της, καμία εξουσία δεν μπορεί να συμβάλλει στην αποδοχή της.
Υποχρεωτική πίστη αντίκειται στο όστις θέλει οπίσω μου ελθείν.

Σημείωση
Στην Αίγινα η πολιτεία μισθοδοτεί υπερδιπλάσιους ιερείς από τους γιατρούς του Κέντρου Υγείας της Αίγινας. Συνάγω λοιπόν το συμπέρασμα πως περισσότερο πάσχουν οι ψυχές μας- κατά την πολιτεία, παρά το σώμα μας. Για το λόγο αυτό η Αρχιερατική μας Επιτροπή πρέπει να είναι περισσότερο προσεκτική στις απαιτήσεις της.
(1) https://www.aeginaportal.gr/eidiseis/ekklisiastika/25154-epistoli-diamartyrias-ton-iereon-tou-nisioy-pros-ton-dimarxo-kai-to-dimotiko-symvoylio-anaferetai-se-prosvoli-tis-ierosynis-sto-karnavali-tou-mesagroy.html
Αίγινα 3.4.2019
Νικήτας Παπαϊωάννου