Επιστολή - απάντηση στον υπεύθυνο καθαριότητας του δήμου κ. Δημήτρη Δημητρόπουλο.

Απάντηση στον υπεύθυνο καθαριότητας του Δήμου Αίγινας κύριο Δημήτρη Δημητρόπουλο
 
Όχι κύριε Δημητρόπουλε,
 
Δεν είναι δυνατόν μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια Δημοτικής θητείας να μας επαναφέρετε επιχειρήματα για κλαδέματα, μεγάλα απορρίμματα κλπ.
Επίσης είναι νομίζω άδικος εμπαιγμός προς όλους τους δημότες η αναφορά σας πως «βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα της μεταφοράς ογκωδών από τον ΣΜΑ της Σκοτεινής».
Σε εξέλιξη μπορεί να βρίσκεται αλλά αποτέλεσμα δεν βλέπουμε.
 
Όταν οι δημοτικές αρχές αναλαμβάνουν τα καθήκοντά τους γνωρίζουν φαντάζομαι τις ιδιαιτερότητες της περιοχής, τις ανάγκες και την κουλτούρα των πολιτών που υποχρεούνται πλέον, αφού ανέλαβαν το αξίωμα, να υπηρετήσουν.
 
Οι δημοτικές αρχές -ανεξάρτητα από πολιτικές προτιμήσεις και κόμματα- γνωρίζουν πριν αναλάβουν τα καθήκοντά τους- ότι στην περιοχή υπάρχουν τουριστικές μονάδες που κάνουν ετήσιες ανακαινίσεις με αποτέλεσμα να υπάρχουν ογκώδη απορρίμματα.
 
Γνωρίζουν επίσης ότι στην περιοχή υπάρχουν πάρα πολλές εξοχικές κατοικίες με κήπους ώστε υπάρχει πρόβλημα κάθε άνοιξη με κλαδέματα κλπ. Από άμεση προσωπική εμπειρία αναφέρω πως το πρόβλημα στην είσοδο της Αγίας Μαρίνας όσο και στην νοτιοδυτική πλευρά της μεγάλης παραλίας οφείλεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό και σε οργανικά απορρίμματα και απορρίμματα κατοικιών τα οποία παραμένουν εκεί ανέγγιχτα για εβδομάδες.
 
Όταν αναλαμβάνει καθήκοντα μια οποιαδήποτε δημοτική αρχή πρέπει να γνωρίζει τι προβλήματα καλείται να επιλύσει και ποιους πολίτες -που την τίμησαν με την ψήφο τους- καλείται να εξυπηρετήσει. Η τρέχουσα δημοτική αρχή όπως και οι προηγούμενες δεν έκαναν καμία πρόταση και δεν έδωσαν καμία διέξοδο και καμία εναλλακτική λύση στους πολίτες όσον αφορά οικιακά απορρίμματα, τα κλαδέματα και τα ογκώδη απορρίμματα. Καμία απολύτως κύριε Δημητρόπουλε!
 
Η ζωή μας είναι εδώ και σήμερα, δεν ζούμε σε κάποιο υποτιθέμενο μέλλον όπου θα ‘αλλάξει η νοοτροπία’ και οι πολίτες θα γίνουν τέλειοι. Την τωρινή ζωή μας λοιπόν θα έπρεπε να εξυπηρετούν οι ‘αρχές’ και οι ‘μηχανισμοί’. Τη ζωή και τους πολίτες που υπάρχουν και όχι αυτούς που θα θέλαμε να υπάρχουν.
 
Αυτά κύριε Δημητρόπουλε κι ελπίζω, όπως και οι περισσότεροι κάτοικοι της Αίγινας, να δούμε επί τέλους αποτελέσματα στο νησί.
Αποτελέσματα κι όχι δικαιολογίες.
 
Θανάσης Κοντονάτσιος