Νίκος Οικονόμου. Επιστολή στους κ. Αντώνη Ντελή και Παναγιώτη Μαρμαρινό.

Αγαπητέ κύριε Ντελή δεν με ενοχλεί η κριτική αντιθέτως μάλιστα πιστεύω πως η καλοπροαίρετη κριτική αν την αποδεχτούμε μας κάνει καλύτερους. Όσοι δε εκτίθενται δημόσια είναι σε καθημερινή βάση αντικείμενο κριτικής πολύ περισσότερο δε αυτοί που κατέχουν αξιώματα. Από την άλλη με ενοχλεί η κριτική όταν δεν έχει σκοπό , στόχο και δείχνει εμπάθεια.
Στο τελείωμα της διοίκησης της δημοτικής αρχής του απερχόμενου δημάρχου Δημητρίου Μούρτζη  δεν είναι πολιτικά ηθικό να κάνεις κριτική , την απάντηση την έδωσε ο Αιγινίτικος λαός . Στα τελειώματα δεν σκοτώνεις τον πεθαμένο . Όταν είναι όρθιος και δυνατός τον πολεμάς.  
Όσο για την συγνώμη σας αναφέρω ποστάρισμα μου από το προσωπικό μου λογαριασμό στο facebook , στις 19 Αυγούστου 2019:
« Ναι ο Δήμος έχει υποχρεώσεις , ΝΑΙ οι δημότες έχουν παράπονα από τον Δήμο ΝΑΙ έχουν δικαιώματα ΑΛΛΑ έχουν και ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ . Το χειρότερο δε είναι αυτοί που φωνάζουν είναι αυτοί που διαπράττουν τις περισσότερες ανομίες , όπως πχ αφήνω τις σακούλες των απορριμμάτων έξω από το ξενοδοχείο μου και έχω την απαίτηση από τον δήμο να έρθει να τις πάρει γιατί βαριέμαι να τις πάω στο κάδο των απορριμμάτων και το πλήρωμα του απορριμματοφόρου να τις μαζεύει αν και δεν είναι υποχρέωση του από την άλλη ξέρουμε να κάνουμε υποδείξεις.... Οπως έλεγε και ο Μένιος ο Κουτσογιωργας , κάποιοι, ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΤΕ ΔΙΑ ΝΑ ΟΜΙΛΕΙΤΕ... Ας περάσει ο επόμενος-η . Φυσικά υπάρχουν πολίτες που όταν μιλάνε σκύβω το κεφάλι από ντροπή γιατί ξέρω ότι έχουν δίκιο σε αυτούς δεν δικαιούμαι να ομιλώ εγώ (ως εκπρόσωπος του δήμου) .»
Από την άλλη δεν έχω πρόβλημα να ζητήσω δημόσια συγνώμη αλλά θα ήθελα να είμαστε μαζί σε μια δημόσια συνέντευξη που να ζητήσουμε δημόσια συγνώμη εσείς για την ανύπαρκτη αντιπολίτευση που κάνατε 5 χρόνια και εγώ για την ευθύνη της εκλογής της απερχόμενης δημοτικής αρχής, παρότι δεν ήμουν μέλος για δυο χρόνια . Αν και δεν πρέπει να ζητήσω συγνώμη διότι ο Αιγινίτικος λαός της έδωσε το 60% στις εκλογές που πέρασαν το μόνο που άλλαξε ήταν ο δήμαρχος τα ίδια πρόσωπα θα μας διοικήσουν. Από την άλλη τα δικά σας ποσοστά μειώθηκαν.
Όσο για αυτούς που γράφουν για  τα κακώς κείμενα του νησιού και το δυσφημίζουν δεν  το είπα μόνο εγώ αλλά και ο σεβασμιότατος κος Εφραίμ . Φυσικά εκεί δεν μπορείτε να σηκώσετε το πολιτικό σας ανάστημα . Το ανάστημα σας  φτάνει μέχρι τον πολιτικό όρκο αντί του θρησκευτικού.
Όσο για τα αποφθέγματα , που ειρωνικά αναφέρεσθε , είναι εμπειρίες και κώδικας ζωής . Θα μπορούσα κάλιστα  τους δυο καλοκαιρινούς μήνες αντί να προσφέρω τις υπηρεσίες μου να απολαμβάνω τον καφέ μου στην παραλία και να συζητάω με τον Νεκτάριο το σερβιτόρο, για να γράφω εκθέσεις ιδεών και προτάσεις για το πώς θα είναι καθαρή η Αίγινα (ανταποδοτική ανακύκλωση, κυκλική οικονομία , κομποστοποίηση κλπ ) αντί αυτού προτίμησα την δράση και την πράξη . Δεν καυχήθηκα για τίποτα αντιθέτως μάλιστα στην επιστολή μου σημείωσα πως ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο που σημαίνει πολλά…
Τέλος αγαπητέ κύριε Μαρμαρινέ είχα λιγότερα οχήματα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια το 2018 ο  δήμο Αίγινας είχε δανειστεί 2 απορριμματοφόρα, ένα έδωσε ο Δήμος Πειραιά και ένα ο Δήμος Περιστερίου (το κόκκινο) επιπλέον είχαμε + 6 άτομα στην  αποκομιδή .  Τα στοιχεία είναι από το Γραφείο Κίνησης . Πράγματι όποτε παρουσιαζότανε πρόβλημα με τα οχήματα ήσασταν παρών και προσπαθούσατε για την επίλυση του προβλήματος . Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όλα λειτουργούσαν τέλεια , τον Ιούλιο μήνα την βγάλαμε με έναν τρακτορα αντί  για τρείς . Την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου είχαμε δύο νταλίκες αντι για τρείς , τις τελευταίες τρείς μέρες χάλασε και  το ISUZU  (το πρεσάκι που μαζευει τα σκουπίδια στον ιστό της πόλης). Η συνεργασία μαζί σας ήταν ΑΨΟΓΗ . Φυσικά για τις ζημιές δεν ευθύνεστε εσείς απλά ο μηχανολογικός εξοπλισμός είναι παλιός και δεν είχε συντηρηθεί σωστά. Δεν έκανα κριτική για το 2018 αλλά ενημέρωση για το τι καθεστώς υπήρχε στο τομέα της καθαριότητας
ΥΓ.
Υπάρχει το 6 αλλά υπάρχει και το 9 ο καθένας μας όπως το βλέπει
Στον απολογισμο του 2016 κύριε Ντελή είπατε πως :  «Η κατάσταση επιδεινώνεται από τη συμπεριφορά πολλών συμπολιτών μας να επιβαρύνουν με ογκώδη και κλαδέματα τους κάδους σκουπιδιών.» Ποια είναι η διαφορά μας όταν λέω το ίδιο πράγμα ότι έχουν ευθύνες και οι πολίτες γιατί μου ασκήσατε κριτική για αυτό;
Συγχωρέστε με για την ετεροχρονισμένη απάντηση μου αλλά πλέον υπάρχουν άλλες προτεραιότητες .
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΘΗΤΕΙΑ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΡ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
Τ. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ