Ο κ. Γιάννης Ντούρος εξηγεί τους λόγους για τους οποίους το "ΝΕΟΝ", δεν συμμετείχε στο παιδικό πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Αίγινας.

Το παρόν σημείωμα αποστέλλεται στο έγκριτο μέσο ενημέρωσης "Aegina Portal" με αφορμή τη συνέντευξη της κυρίας Αρχοντούλας Γεωργοπούλου σχετικά με το παιδικό πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Αίγινας.

Πρόκειται για μια προσπάθεια σύντομης τοποθέτησης σε κάποια απ’ τα ρηθέντα της κυρίας Γεωργοπούλου: "... κάναμε μία πρόσκληση στα ξενόγλωσσα φροντιστήρια... ήταν μια ευκαιρία να βγάλουν τις δουλειές τους λιγάκι προς τα έξω. Και θέλω να πω ποιοί έχουν ανταποκριθεί..." όπου και ανέφερε τα ονόματα των σχολείων και των ιδιοκτητών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Η φράση "έχουν ανταποκριθεί" σε συνδυασμό με τη φράση "ξενόγλωσσα φροντιστήρια" δημιουργεί συγκεκριμένα συμπεράσματα στον ακροατή, σχετικά με τη μη ανταπόκριση ορισμένων φροντιστηρίων, όπως, λόγου χάριν, απαξίωση προς το Δήμο και το έργο που επιχειρεί να παραγάγει.

Δηλώνω, λοιπόν, ότι, όσον αφορά στο Κ.Ξ.Γ. "ΝΕΟΝ", δεν ετέθη θέμα πρόσκλησης, είτε τηλεφωνικά είτε μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, και, κατά συνέπεια, δεν μου δόθηκε η ευκαιρία να "ανταποκριθώ". Η κυρία Γεωργοπούλου τηλεφώνησε στο (σταθερό τηλέφωνο του) Κ.Ξ.Γ. ‘ΝΕΟΝ’ στις 22 Νοεμβρίου 2019 - εγώ βρισκόμουν στην Αθήνα - οπότε και αναφέρθηκε στο πρόγραμμα, λέγοντας ότι είχαν ήδη γίνει δύο συναντήσεις και δεν επρόκειτο να γίνει άλλη, προετράπη, δε, να επικοινωνήσει μαζί μου σε κινητό τηλέφωνο, κάτι που, ωστόσο, δεν έγινε ποτέ.

Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία.
Γιάννης Ντούρος