Επιστολή Νίκου Οικονόμου για τον Κορωνοϊο.

Επειδή εδώ και δυο εβδομάδες τουλάχιστον κλιμακώνεται  το πρόβλημα με την επιδημία του κορωνοϊού στην χώρα μας και επειδή μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια ενέργεια πρόληψης  από την μεριά του δήμου (στο γενικότερο και όχι στο ειδικότερο) , λαμβάνω την πρωτοβουλία να στείλω αυτή την ανοιχτή επιστολή.
Με δεδομένο ότι έχουμε 21 σχολικές μονάδες στο νησί προτείνω από την Παρασκευή  το μεσημέρι μέχρι και την  Κυριακή να πραγματοποιηθεί προληπτική  απολύμανση των σχολικών μονάδων-χώρων για την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών , κάτι το οποίο ήδη πραγματοποιείται σε άλλους δήμους.
Προτείνω επίσης να  γίνει  παραγγελία απολυμαντικών υγρών για τα χέρια, για να διατεθούν στις σχολικές μονάδες  , έτσι ώστε να υπάρχει τουλάχιστον ένα λίτρο αντισηπτικού υγρού σε κάθε αίθουσα. Το κόστος της αγοράς των απολυμαντικών υγρών να το επωμιστεί ο προϋπολογισμός του Δήμου και  όχι αυτός  των σχολικών επιτροπών .
Τέλος κρίνω χρήσιμο  η Δημοτική Επιτροπή  Παιδείας σε συνεργασία με τη Επόπτρια Υγείας του Δήμου Αίγινας και την Επιτροπή Υγείας του Δήμου να  δρομολογήσουν δράσεις για την ενημέρωση του μαθητικού πληθυσμού ως προς τους βασικούς κανόνες της ατομικής υγιεινή.  Εφόσον  οι πολίτες πρέπει να ενημερώνονται από τους αρμόδιους φορείς για τα προληπτικά μέτρα που πρέπει και οι ίδιοι να λάβουν για την προστασία της υγείας τους και των παιδιών τους.
Με την ενημέρωση και με την πρόληψη μπορούμε να αποφύγουμε τα χειρότερα.

Μετά Τιμής
Νικόλαος Τρ. Οικονόμου
Διευθυντής Γυμνασίου  Μεσαγρού- Μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας