Ανοιχτή επιστολή του πρώην Δημάρχου Αίγινας Σάκη Σακκιώτη, προς τον Δήμαρχο Αίγινας κ. Γιάννη Ζορμπά, για την Αίγινα ως πρώτη πρωτεύουσα.

Ανοιχτή επιστολή του πρώην Δημάρχου Αίγινας Σάκη Σακκιώτη προς τον Δήμαρχο Αίγινας κ. Γιάννη Ζορμπά.

Με σεβασμό στο πρόσωπό σας ως Δημάρχου αλλά με υπέρτατο σεβασμό στο κύρος και την οντότητα του θεσμού τον οποίο υπηρετείτε, απευθύνομαι σε σας, για να τεθούν κάποια ερωτήματα, που συνδέονται με το ιστορικό μας Νησί.

Ο Δήμος μας - λόγω επανάληψης ενσυνείδητα πλέον - εορτάζει την 26η Ιαν. ως επέτειο από την άφιξη και ορκωμοσία του Α! Κυβερνήτη της Ελλάδας στο νησί μας.

Ερώτημα: Ποιός ο λόγος επίμονης άρνησης του δήμου μας, να συνδεθεί το Νησί μας, με την Α! Πρωτεύουσα του Νεότερου ελληνικού κράτους;

Ο Δήμος Ναυπλίου δια προβεβλημένης και μόνιμης στην ιστοσελίδα του ανάρτησης, αλλά και δια δηλώσεων του ίδιου του δημάρχου αναφέρεται στο Ναύπλιο ως Α! Πρωτεύουσα και με συστηματικό τρόπο τροφοδοσίας των Μ.Μ.Ε, σειράς συλλογικοτήτων κ.λ.π.

Ερώτημα : Γιατί αποδέχεσθε την αλλοίωση της ιστορικής αλήθειας και μάλιστα όταν έχει επιχειρηθεί από μέλους δικτύου πόλεων "Ιω. Καποδίστριας" του όποιου είσθε πρόεδρος;
Η έκδοση "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ 1821, αναφέρεται στην Αίγινα, ως Α! Πρωτεύουσας του ελληνικού Κράτους.

Το μουσείο Κέρκυρας επιβεβαιώνει την ιστορική αλήθεια ότι τον Ιανουάριο ο Κυβερνήτης φτάνει στην Αίγινα, πρώτη πρωτεύουσα του ελεύθερου ελληνικού Κράτους, ο Καποδίστριας. Όλα τα ντοκουμέντα της εποχής συνδέονται απολύτως με την Αίγινα ως Α! Πρωτεύουσα.

Με βάση αυτά τα ντοκουμέντα εκδόθηκε το Π.Δ. 7/30.1.2012 καθιερώνοντας την 26 Ιαν , ημέρα ορκωμοσίας του Καποδίστρια ως ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΟΡΤΗ.

Κ. Δήμαρχε η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου αναφερόμενη στο Ναύπλιο μετά την επίσκεψη της "μίλησε" για πόλη ιστορική με πυκνότητα επαναστατικώ
ν δραστηριοτήτων.
Κάποιοι "ιδιαίτεροι" άνθρωποι για δικούς τους λόγους -θα επανέλθουμε σε αυτο- "μιλάνε" για την Αίγινα ως προσωρινή δήθεν πρωτεύουσα.
Όμως αυτό είναι παντελώς ανυπόστατο , ουτοπικό, επιτηδευμένα υποστηρικτικό για να συντηρεί αδικαιολόγητες ανταγωνιστικές καταστάσεις.

Οι Αιγινήτες δεν θα συγχωρήσουν κανέναν για αγνόηση η παραμερισμό του Νησιού μας.

Δεν θα συγχωρήσουν τυχόν δημοτική αβελτηρία, ούτε αδράνεια, ούτε έλλειψη δυναμικής, για την διαχείριση αυτού του ζητήματος.

Είμαστε κ. Δήμαρχε υποχρεωμένοι να ανοίξουμε και εμείς το ΚΕΦΑΛΑΙΟ συμμετοχής στους εορτασμούς της ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑΣ , με προτάσεις που θα έχουν ως βασικό συστατικό, τον σεβασμό μας, στην Ιστορία του τόπου μας.

Με πίστη στην ορθότητα των προσωπικών σας κινήσεων , προσβλέπω σε επιμελημένες παρεμβάσεις σας, για την "διόρθωση των κακώς κειμένων" που πληγώνουν την ιστορική διαδρομή της Αίγινας, την ιστορική αλήθεια.

Με εκτίμηση

Σάκης Σακκιώτη
πρ. Δήμαρχος Αίγινας.