Η απάντηση του Μανώλη Κοττάκη στην επιστολή Σάκη Σακκιώτη.

Ευχαριστώ τον φίλο κύριο Σακκιώτη για την εμπιστοσύνη του και την στήριξη του στο έργο της Επιτροπής. Ήδη έχει δρομολογηθεί η λειτουργία του επίσημου site της Επιτροπής με τίτλο «Αίγινα πρώτη πρωτεύουσα»  που θα βρίσκεται στον ιστό μέσα στο Σεπτέμβριο βασιζόμενο στα ιστορικά ντοκουμέντα του πατέρα Εμμανουήλ Γιαννούλη. Για να μάθουν όλοι την ιστορία του τόπου μας.

Προσωπικά ασχολούμαι με αυτό το θέμα συστηματικά πριν εκλεγεί ο αγαπητός κύριος Σακκιώτης Δήμαρχος. Θυμίζω ότι το 2008 επί Δημαρχίας Κουκούλη η εκπομπή μου στην ΕΡΤ αφιερώθηκε στην ορκωμοσία του Καποδίστρια με συνέντευξη του  πρώην Υπουργού Αλέκου Παπαδόπουλου στον Μητροπολιτικό ναό όπου του επιδείχθηκε το Ευαγγέλιο ορκωμοσίας του  και με ξενάγηση στο Κυβερνείο. Το 2013 επίσης η εκπομπή μου στην ΕΡΤ επί Δημαρχίας του κυρίου Σακκιώτη αφιερώθηκε στο ορφανοτροφείο, μετέπειτα φυλακές με προσκεκλημένο τον νυν Πρόεδρο της Αlpha Bank Βασίλη Ράπανο. Το 2016  επισκεφθήκαμε μαζί με τον Δήμαρχο Δημήτρη Μούρτζη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο ο οποίος απεδέχθη πρόταση μας και επισκέφθηκε την Αίγινα στις 26 Ιανουαρίου 2017. Πρώτη φορά επισκέφθηκε την πατρίδα μας Πρόεδρος της Δημοκρατίας  στον εορτασμό της επετείου δίδοντας εθνική εμβέλεια στην εορτή.

Σεμνύνομαι να υποστηρίζω πως έβαλα ο ταπεινός  ένα λιθαράκι  γι αυτή την επίσκεψη. Και πως ανεξαρτήτως δημοτικής αρχής  χρόνια τώρα στηρίζω τον τόπο μου  χωρίς να κάνω θόρυβο! Είμαι βέβαιος πως ο αγαπητότατος Σάκης Σακκιώτης συμφωνεί μαζί μου στο εξής: Ότι η ιστορία της Αίγινας υπάρχει για  να  μας ενώνει. Όχι να μας διχάζει και να μας διαιρεί. Ότι εκτός  από το να διακηρύσσουμε την ιστορική αλήθεια θα πρέπει εμπράκτως να δείξουμε με τις εκδηλώσεις μας και με πολύ δουλειά  γιατί αξίζει και σήμερα  στην Αίγινα να είναι η  πρώτη. Είμαι σίγουρος επίσης ότι συμφωνούμε πως πράγματι το νησί μας δε χρειάζεται αρνητικούς  επιθετικούς προσδιορισμούς. Η Αίγινα δεν υπήρξε ποτέ μίζερη. Ήταν πάντα υπερήφανη όμως. Και αυτή της η ιδιότητα δεν είναι προσωρινή.

Σύντομα η Επιτροπή θα συνέλθει για να εγκρίνει το τελικό σχέδιο του εορτασμού που θα είναι αντάξιο της ιστορίας του νησιού μας. Στην πράξη. Όχι στα λόγια. Γιατί στην Ελλάδα, από θεωρία καλά πάμε. Ευχαριστώ και πάλι τον  αγαπητό κύριο Σακκιώτη για τα φιλόφρονά του λόγια. !

Μανώλης Κοττάκης