Επιστολή των δημοτικών συμβούλων κ. Καίτης Σαλπέα και Αντώνη Ντελή σχετικά με την απόφαση επισκευής των παραθύρων του κληροδοτήματος Π. και Α. Κάππου.

Πρόσφατα πάρθηκε απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου σχετικά με τα κληροδοτήματα, (δια περιφοράς), για  να γίνει η επισκευή 2 παραθυριών του 2ου Νηπιαγωγείου (για την ακρίβεια πρόκειται για επισκευή του κτηρίου του Κάππειου κληροδοτήματος  που φιλοξενεί  αποθηκευτικούς χώρους  του Νηπιαγωγείου).
Με αφορμή το γεγονός αυτό θυμηθήκαμε   την μεγάλη έκταση  που είχε δημιουργηθεί για το θέμα αυτό πριν ενάμιση χρόνο-συμπτωματικά την προεκλογική περίοδο των Δημοτικών εκλογών- από  γονείς   και  άλλα άτομα που  με πηχυαίους τίτλους κατέκλυσαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γράφοντας: «Καταρρέει το  2ο Νηπιαγωγείο, τι κάνει η Σχολική επιτροπή».     
Σήμερα με την  ανάληψη της επισκευής από την Επιτροπή κληροδοτημάτων αισθανόμαστε δικαιωμένοι, αφού σαν μέλη της τότε της Σχολικής Επιτροπής σωστά επισημάναμε και ενημερώσαμε ότι δεν ήταν δική μας αρμοδιότητας η επισκευή του κτηρίου, αφού το Νηπιαγωγείο δεν είναι ιδιοκτήτης αλλά ενοικιαστής(το ενοίκιο το πληρώνει το Δημόσιο για λογαριασμό του Νηπιαγωγείου).
 Μας προξένησε όμως μεγάλη έκπληξη το γεγονός, ότι ξαφνικά  τώρα ο Δήμαρχος –σαν πρόεδρος των κληροδοτημάτων-είδε την κακή κατάσταση των παραθυριών, όταν ο ίδιος και τότε  που συνέβησαν τα γεγονότα ήταν πάλι πρόεδρος των κληροδοτημάτων! Αναρωτιόμαστε τι άλλαξε άραγε; Μήπως όλα αυτά ήταν προεκλογικά παιχνίδια εναντίον του τότε Δημάρχου αλλά και άλλων υποψηφίων;
Η ουσία όμως είναι ότι ακόμη κι αν επισκευαστούν τα 2 παράθυρα του υπογείου του κτηρίου  –σε σημείο  που μάλλον δεν χρησιμοποιούνται από το Νηπιαγωγείο- δεν δίνεται λύση  στο  πρόβλημα  της διαμόρφωσης της αυλής του Νηπιαγωγείου, πού απαιτεί εκτεταμένη επισκευή για την ασφάλεια των Νηπίων. Το θέμα αυτό  είναι αποκλειστικά  αρμοδιότητας του Δήμου Αίγινας που   μέχρι στιγμής δεν έχει δρομολογήσει τίποτε ουσιαστικό.

Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία
Τα μέλη της πρώην Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αίγινας.
Σαλπέα-Στάθη Αικατερίνη, πρόεδρος
Αντώνης Ντελής, αντιπρόεδρος