Επιστολή κοινοτικού συμβούλου Νίκου Αλεξίου για την ίδρυση τομέα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων στο ΕΠΑΛ Αίγινας.

Με έκπληξη διάβασα την Επιστολή του κυρίου Νίκου Οικονόμου προς την έγκυρη ενημερωτική ιστοσελίδα aegina portal, στην οποία με στόμφο αναφέρεται στην... "πατρότητα" της ιδέας για την δημιουργία των τμημάτων Πλοιάρχων και Μηχανικών στο ΕΠΑΛ Αίγινας.
Θα ήθελα λοιπόν να ενημερώσω τον αξιότιμο κύριο Οικονόμου πρώην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας) πως ο υπογράφων το κείμενο κοινοτικός σύμβουλος Αίγινας (Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης στο Κοινοτικό Συμβούλιο 2019-2023) αποτελεί τον εισηγητή του εν λόγω θέματος προς την Κοινότητα Αίγινας.
Κι αυτό δεν το λέω στον... "αέρα". Είναι ήδη στην διάθεση της έγκυρης ενημερωτικής ιστοσελίδας aegina portal οι από 29/3/2021 και 31/3/2021 εισηγήσεις μου προς τον Πρόεδρο και τα μέλη της Κοινότητας Αίγινας (συνοδευόμενες με την ανάλογη νομολογία) ώστε να ληφθεί τελικά η ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση της 31/3/2021 (η οποία και αυτή έχει σταλεί στο aegina portal και στην οποία αναγράφεται ξεκάθαρα πως μετά από πρόταση μου ελήφθη η σχετική απόφαση).
Θέλοντας λοιπόν αρχικά να δώσω δημόσια συγχαρητήρια στον Πρόεδρο της Κοινότητας Αίγινας Παναγιώτη Κασιμάκη και στους συναδέλφους μου στην Κοινότητα Αίγινας που για μια ακόμη φορά αποδείξαμε πως λειτουργούμε συλλογικά για το καλό του νησιού μας πέρα από παρατάξεις και ιδιοτελή αυτοδιοικητικά συμφέροντα. Άλλωστε το εν λόγω θέμα αφορά τα παιδιά του νησιού μας και η "ευαισθησία" του κ. Νικ. Οικονόμου ως εκπαιδευτικού έπρεπε και όφειλε να ήταν μεγαλύτερη πριν αποφασίσει να "σηκώσει το γάντι" σε ένα συλλογικό Αυτοδιοικητικό όργανο όπως η Κοινότητα Αίγινας, η ιστορικότερη Κοινότητα της Ελλάδας.
"Όλως τυχαία" ο κ. Νίκος Οικονόμου στις 24/3 επέλεξε να στείλει μια επιστολή προς τον κ. Δήμαρχο.
Να του υπενθυμίσω δε πως το γεγονός ότι ο νυν Δήμαρχος κ. Ιωάννης Ζορμπάς μαζί με την πλειοψηφία των συναδέλφων του (13 τον αριθμό) διέγραψαν τον κ. Οικονόμου (τον Οκτώβριο του 2017) από την προηγούμενη διοίκηση γεννά πράγματι ερωτηματικά.
Γιατί λοιπόν ο κ. Οικονόμου δεν απέστειλε την από 24/3 επιστολή του στο σύνολο των Προέδρων των Κοινοτικών Συμβουλίων καθώς το θέμα αφορά τους νέους όλου του νησιού παρά επέλεξε "ασθμαίνοντας" να πρωτοκολλήσει εν... "κρυπτώ" μια Επιστολή προς τον άνθρωπο που πρώτος είχε βάλει την υπογραφή στο Πρακτικό της διαγραφής του κ. Οικονόμου από την προηγούμενη διοίκηση;
Άλλωστε να τον πληροφορήσω (αν βέβαια δεν το γνωρίζει) πως οι συζητήσεις μας στην Κοινότητα με τους συναδέλφους μου και τον Πρόεδρο για το συγκεκριμένο θέμα έχουν ξεκινήσει μήνες πριν και ήταν "φυσικό" να έχει διαρρεύσει πως στο κοινοτικό συμβούλιο του Μαρτίου επρόκειτο να ληφθεί η εν λόγω απόφαση.
Να επισημάνω επίσης στον κ. Οικονόμου πως διόλου δεν τον τιμά η αναφορά για προσπάθειες του από το 2015 καθώς τότε διατελούσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και είχε όλο το χρόνο και όλες τις δυνατότητες να λύσει το θέμα άμεσα.
Στο μόνο που θα συμφωνήσω με τον αξιότιμο κύριο Οικονόμου είναι πως πρέπει σε θέματα Παιδείας, Υγείας και Ιστορίας του νησιού μας να είμαστε συνοδοιπόροι ΟΛΟΙ στην προσπάθεια.
Με μια όμως διαφορά: Οφείλουν οι ρόλοι να είναι διακριτοί και όταν αναφέρεται σε αιρετούς που ο Αιγινήτικος λαός με την ψήφο του τους έχει τάξει να αγωνίζονται και να διεκδικούν να δείχνει στο εξής τον απαιτούμενο σεβασμό.
Νίκος Ευστ. Αλεξίου, Κοινοτικός Σύμβουλος Αίγινας Υποψήφιος Δήμαρχος"Αίγινα 2023"


Το πρακτικό της συνεδρίασης της Κοινότητας Αίγινας