Ανοιχτή επιστολή του Καλλιτεχνικού Συλλόγου "Εστουδιαντίνα Αίγινας", με αφορμή τη δήλωση του κ. Κοττάκη προς τον κ. Jean Jacque Tesson.

Καλλιτεχνικός Σύλλογος "Εστουδιαντίνα" Αίγινας. Ανοιχτή επιστολή.
Με αφορμή την επιστολή του κ. Κοττάκη στον κ. Jean Jacque Tesson, και επειδή ο Σύλλογος μας επρόκειτο να έχει συμμετοχή στο εν λόγω δρώμενο, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής:
Γνωρίζουμε ότι ο κ. Jean Jacque Tesson είχε πρόθεση και σχεδίαζε την εκδήλωση από το 2016 με πολλή έρευνα και κόπο.
Για το δρώμενο αυτό του δρόμου, προετοιμάζαμε τα παιδιά του δικού μας συλλόγου, δεδομένου ότι όλη η φιλοσοφία του δρώμενου ήταν να συμμετέχουν κυρίως παιδιά από διάφορους φορείς, όπως οι πρόσκοποι με τους οποίους είχαμε πρόθεση να συνεργαστούμε.
Το δρώμενο αυτό το είδαμε ως ένα ζωντανό μάθημα ιστορίας, και μια ξεχωριστή εμπειρία για όλους τους μαθητές και με μεγάλη μας χαρά είχαμε ξεκινήσει προετοιμασία.
Η πανδημία ανέτρεψε τα σχέδια του κ. Jean Jacque Tesson και όχι ο ίδιος.
Όπως δυστυχώς η πανδημία ανέτρεψε κάθε είδους πολιτιστική δραστηριότητα στο νησί, και πολλές μουσικές εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.
Θεωρούμε άστοχες τις όποιου είδους αιχμές, για το έργο και τις προθέσεις του κ. Jean Jacque Tesson, δεδομένης της γνωστής ηθικής και καλλιτεχνικής αξίας του.