Επιστολή Ευθύμη Στεργιούλα σχετικά με την επικινδυνότητα δέντρων που πρέπει να κλαδευτούν.

Η παρούσα επιστολή, αποτελεί απόρροια ενεργειών και παρεμβάσεων του Δήμου Αίγινας στο αστικό και περιαστικό πράσινο του νησιού και στόχο έχει να ενημέρωσει το κάθε αρμόδιο ώστε να προληφθούν προβλήματα που ανα πάσα στιγμή μπορεί να προκύψουν.
Παράλληλα εξασφαλίσει εμένα ως πολίτη ώστε να μην υπάρξει η παραμικρή νύξη κατά εμού.
Αναφορικά με τη διαδικασία των κλαδεμάτων που πραγματοποίησε εργολάβος στην ευρύτερη επικράτεια της Αίγινας, υπήρξε πληθώρα αντιδράσεων σχετικά με την ορθότητα και το αποτέλεσμα του έργου. Αποκορύφωμα ήταν η καρατόμηση των δένδρων απέναντι από το Ορφανοτροφείο.
Υπήρξε από πλευράς μου επικοινωνία με αρμόδιους φορείς, όπως το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο και ο Συνήγορος του Πολίτη, όπου το μεν Επιμελητήριο αφού έκανε παρατηρήσεις για τα κακώς κείμενα που ακολούθησε ο Δήμος, προσφέρθηκε να δώσει τεχνικές κατευθύνσεις και συμβουλές. Ο δε Συνήγορος του Πολίτη, έκανε εκτενή αναφορά για όλες τις παρεμβάσεις ζητώντας στοιχεία και πειστήρια... Η απάντηση που δόθηκε από το Δήμο, βρίθει ασαφειών και ανακριβειών.
Σημειωτέον, καμία από τις εν λόγω αναφορές, δε κοινοποιήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο όπως όφειλε να γίνεται.
Πλέον τα «κλαδέματα» έχουν σταματήσει. Όμως στο δρόμο από Αίγινα προς Πέρδικα, υπάρχουν σε τουλάχιστον τέσσερα σημεία, με ξερά κλαδιά, αλλά και ξερά δένδρα όπου θα έπρεπε να είχαν αφαιρεθεί άμεσα εδώ και μήνες, γιατί είναι πολύ επικίνδυνα.
Στο ύψος του Οστρια επι του δρόμου, υπάρχει ευκάλυπτος με τρία ξερά κλαδιά.
Κοντά στην Αιγινητισσα πριν το «Φύκι» υπάρχει το ίδιο πρόβλημα σε δύο ευκάλυπτους.
έλος λίγο μετά προς Πέρδικα, υπάρχουν δύο δένδρα δίπλα από το δρόμο. Το ένα είναι εντελώς ξερό και το άλλο σχεδόν.
Θα πρέπει λοιπόν γεωπόνος και όχι ο οποιοδήποτε εργολάβος, να επιληφθεί άμεσα της κατάστασης.
Πέρα από την επικινδυνότητα, αν δυστυχώς συμβεί το μοιραίο, οφείλει ο κάθε αρμόδιος να αναλάβει και τις ευθύνες που του αναλογούν.
Για οποιαδήποτε πληροφορία και ενημέρωση, είμαι στη διάθεση του καθενός.

Με εκτίμηση
Ευθύμης Στεργιούλας