Επιστολή για τη δίωξη του επικεφαλής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας από το Ύπατο Συμβούλιο Ελλήνων Εθνικών Παράρτημα Αίγινας.

Ύπατο Συμβούλιο Ελλήνων Εθνικών Παράρτημα Αίγινας. Επιστολή.
Μέσα σε μια καταστροφική συγκυρία για την δασοκάλυψη και μια εγκληματική πολιτική... απουσίας και υποβάθμισης των πυροσβεστικών μέσων στη χώρα μας, γίναμε μάρτυρες της ανεξέλεγκτης πυρκαγιάς στα Γεράνεια όρη, της μαινόμενης πυρκαγιάς στην Κέα, και βλέπουμε καθημερινά την υποβάθμιση των πυροσβεστικών μέσων στην ιστορική Αίγινα. Έχουμε χρέος να περιφρουρήσουμε το φυσικό περιβάλλον και το ελάχιστο δάσος που έχει απομείνει στο νησί μας, για να μην βρεθούμε και εμείς στην δυσάρεστη θέση να παραδώσουμε αποκαΐδια στις επόμενες γενεές Αιγινητών. Η πυρόσβεση στο νησί μας φαίνεται ότι βρίσκεται υπό διωγμό, δεν είναι μόνο τα 27 άτομα που αποχώρησαν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία του νησιού τα τελευταία χρόνια, ενώ μέριμνα για αντικατάστασή τους δεν υπήρξε καμία. Αλλά και τα εξαιρετικά γρήγορα αντανακλαστικά για την τιμωρία του επικεφαλής του Σταθμού στην Αίγινα κου Γιώργου Σουλιώτη, επειδή τόλμησε στα πλαίσια ενημέρωσης των πολιτών για την αντιπυρική περίοδο, να ξεστομίσει τις ελλείψεις του Σταθμού. Όσο περίεργο κι αν φαντάζει δεν παύει να είναι, η πέρα για πέρα πραγματική εικόνα του πως ο καθένας αντιλαμβάνεται, αφενός τον ρόλο του και αφετέρου τον τρόπο που προσεγγίζει αυτό το οποίο κλήθηκε να υπερασπίσει.
Στεκόμαστε στην ουσία και συγχαίρουμε τον Επικεφαλής του Πυροσβεστικού Σταθμού Αίγινας, διότι σεβόμενος την ιδιότητα και το καθήκον του, γνωρίζοντας τις αδυναμίες της αποστολής του και συμπεριφερόμενος με πρόνοια απέναντι στο έργο του, έθεσε σε επιφυλακή τους ίδιους τους πολίτες του νησιού. Μια κίνηση, που κάνει μέτοχο την κοινωνία στην υπεράσπιση των Ιερών δασών μας και «απαντά» στους μονίμως καταγγέλλοντες που αναθέτουν τις ευθύνες πάντα στους «άλλους».
Αγαπητοί συμπολίτες, έχοντας λάβει οι περισσότεροι από εμάς, την ίδια κατηχητική εκπαίδευση, αυτήν που υποβιβάζει και θεωρεί το δάσος και εν γένει την φύση υποδεέστερη του ανθρώπου και άψυχο κτίσμα, αυτήν την εκπαίδευση που δυστυχώς πιστεύει, πως η φύση είναι δημιούργημα προς ικανοποίηση της ανθρώπινης αλαζονείας, σας καλούμε να δείξουμε την ωριμότητα της λογικής και να γίνουμε οι ίδιοι φρουροί του νησιού μας. Σας καλούμε να υπερασπιστείτε την Ιερότητα της φύσης, αλλά πάλι κι αν αυτό σας είναι δυσνόητο, σας καλούμε να υπερασπιστείτε αυτό που βρήκατε από τους παππούδες σας κι αυτό που θα παραδώσετε στα παιδιά σας. Δεν φτάνει μόνο η κατανόηση πως η φύση του νησιού βαστάει ζωντανή την οικονομία σε κάθε επίπεδο, δεν αρκεί να την καταλαβαίνουμε μόνο σαν χώρο αναψυχής, οξυγόνου κι ομορφιάς, είναι εδώ για να μας διδάξει την ίδια την ζωή και τις δίκαιες ισορροπίες της.
Συμπολίτες, ακολουθήστε πιστά τις συμβουλές των μέτρων πυροπροστασίας και γίνετε φρουροί του νησιού μας.