Επιστολή του κ Χρήστου Κλώνου προς τον δήμαρχο Αίγινας κ. Γιάννη Ζορμπά.

Από τον κ. Χρήστο Κλώνο λάβαμε την ακόλουθη επιστολή, η οποία είχε κατατεθεί στον Δήμο Αίγινας τον Σεπτέμβριο 2020 και για την οποία δεν έλαβε απάντηση, με την παράκληση να δημοσιευθεί,

Κύριε Δήμαρχε,

Σας παρακάλεσα με αίτησή μου 2/4/2019 με αρ. πρωτ. 11090 να επισκεφτείτε την οικογένειά μου για να δείτε από κοντά και να σας αναφέρω με έγγραφα όλη αυτή την κακή αντιμετώπιση που έχω από τους προκατόχους σας υπευθύνους του Δήμου της Αίγινας.
Δυστυχώς όχι μόνο δεν καταδεχτήκατε να μας επισκεφτείτε αλλά ούτε καν ένα τηλέφωνο να μας πάρετε, τον πιο ήπιο χαρακτηρισμό που μπορώ να σας προσάψω είναι ΝΤΡΟΠΗ.
Στο λειτούργημα που έχετε αναλάβει, νομίζω, ότι προτεραιότητα έχει ο Δημότης και ειδικά ο ανήμπορος δημότης. Αντιθέτως εγώ ο απλός δημότης, παρόλο τον όποιο σταυρό σηκώνω εδώ και εννιά χρόνια προσπάθησα με τη γραμματέα σας, για να έρθω σε επαφή μαζί σας, τελικά μετά από πολλά κλείστηκε ραντεβού στις 27/2/2020. Συναντηθήκαμε και μου είπατε όταν σας ρώτησα «γιατί ούτε ένα τηλέφωνο;» ότι είχατε φόρτο εργασίας. Το αφήνω ασχολίαστο. Σε ερώτηση μου εάν γνωρίζετε για όλες τις αιτήσεις που έχω κάνει και μου στερούν αυτά που δικαιούμαι με νόμους και που έχει εγκαλέσει με πολλές αναφορές ο Συνήγορος του Πολίτη τους υπεύθυνους του Δήμου, μου απαντήσατε «τώρα τι μπορώ να κάνω εγώ από δω και πέρα» σας έδωσα προσωπικά ιδιοχείρως μία αίτηση προς το Δήμο Πειραιά για ένα χρέος που έχει επιβληθεί στον Παντελή και σας παρακάλεσα εάν μπορείτε να μεσολαβήσετε από τη θέση του Δημάρχου προς τον Δήμαρχο Πειραιά, εξηγώντας του όλη την οικονομική και οικογενειακή κατάσταση μας για να διαγραφεί όπως αναλυτικά εξηγώ και στην αίτηση.
        Πήρατε την αίτηση και μου είπατε ότι θα με πάρετε τηλέφωνο, μέχρι σήμερα έχουν περάσει επτά μήνες περίπου και δεν με έχετε πάρει. Επικοινωνώντας εγώ με τη γραμματέα σας τέσσερεις φορές τηλεφωνικά, όλο σας το θυμίζει και θα με ενημερώσει. Μετά από όλα αυτά που σας αναφέρω, με αναγκάζεται να καταθέσω την αίτηση αυτή προς το Δήμο Πειραιά μαζί με τα συννημένα και περιμένω να με ενημερώσετε.
        Επίσης εκκρεμεί αίτηση μου με αρ. πρωτ. 16924 11/12/2017 για παρκιν ΑΜΕΑ μπροστά από το Δημαρχείο, μέχρι σήμερα δεν έχει δημιουργηθεί. Δυο αιτήσεις με αρ. πρωτ. 7779 13/07/2018 και 9406 7/8/2019 για παρκιν ΑΜΕΑ στο δημόσιο κοινόχρηστο χώρο στο Αποκάμπο στον Μαραθώνα, εκεί που ξεκινάει η ράμπα για την πρόσβαση των ΑΜΕΑ.
        Αίτηση μου με αρ. 62 στις 4/1/19 που αφορά τους λογαριασμούς νερού της οικογενείας μου που αδυνατεί να πληρώσει.
        Έχω ζητήσει με αρ. πρωτ. 306 15/3/2018 μηδενικά δημοτικά τέλη επειδή η ΔΕΗ δεν μπόρεσε να τα εισπράξει από εμένα, τα έχει στείλει στην οικονομική υπηρεσία του Δήμου. Ζητώ να διαγραφούν βάσει του Ν. 3463 του 2006 παρ. 2 & 3 απ την στιγμή που το Δημοτικό Συμβούλιο και το 2017,2018, 2019 μας έχει κρίνει άπορους. Επίσης με αρ. πρωτ. 1815 16/7/2018 για τις θέσεις ΑΜΕΑ στη θέση Παναγίτσα δεν αρκούν οι 2 τους καλοκαιρινούς μήνες και χρειάζονται τέσσερεις. Εξάλλου βάσει νόμου κάθε 50 πάρκιν αυτοκινήτων αντιστοιχούν και 2 ΑΜΕΑ και στην θέση Παναγίτσα μέχρι το γήπεδο παρκάρουν πάνω από 100 αυτοκίνητα, και οι διαγραμμίσεις να γίνουν πιο μεγάλες γιατί δεν μπορούν να ανοίξουν οι πόρτες των αυτοκινήτων αν έχει παρκάρει άλλο δίπλα.
        Επίσης ο Συνήγορος του Πολίτη σας έχει κοινοποιήσει με αρ. πρωτ. 234468/45670 2019 17Σεπτεμβρίου πολυσέλιδη αναφορά για τα δικαιώματα των ΑΜΕΑ, των οικογενειών τους και γενικά ότι είστε υποχρεωμένοι σαν Δημοτική Αρχή να κάνετε για την καλύτερη ποιότητα της ζωής τους. Όχι μόνο από νομικής απόψεως αλλά και από ανθρωπιστικής, με βάσει τα ανθρώπινα δικαιώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οποία ανήκουμε. Μέσα σε όλα αυτά είναι και η προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ στη θάλασσα σε κάθε δημοτική κοινότητα όπως ορίζει ο νόμος με ΦΕΚ 1636/Β/12.05.17 και όπως έχει αποφασίσει η κτηματική υπηρεσία μετά από αίτηση μου με αρ. πρωτ. 5849/19.5.2017 και σας έχει εγκαλέσει ότι είστε υποχρεωμένοι σαν Δήμος να δημιουργήσετε.
        Κύριε Δήμαρχε,
Κάποτε επί Δημαρχίας του κ. Μούρτζη, όταν είσαστε δημοτικός σύμβουλος σε κάποιες αντίστοιχες αναφορές μου που διαβάστηκαν από το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, πήρατε το λόγο και είπατε «μα γιατί δεν απαντάμε σ’ αυτόν τον άνθρωπο;» Είδατε πως τα φέρνει η μοίρα; Τώρα που εσείς γίνατε Δήμαρχος να κάνετε ακριβώς το ίδιο που κάποτε κατακρίνατε, εάν έχετε περιέργεια είναι καταγεγραμμένο σε βίντεο στο Aegina portal. Και κάτι πρόσφατο και σοβαρό, στις 21/09/2020 μετά από τεστ που έκανε η γυναίκα μου διαπιστώθηκε ότι ήταν φορέας κορονοϊού και έμεινε όλη η οικογένεια 14 ημέρες σε καραντίνα παρόλο που ενημερωθήκατε προσωπικά από την 1η μέρα από τον ΕΟΔΥ δεν ενδιαφερθήκατε για το αν χρειάζεται κάποια βοήθεια η οικογένεια μου και είσαστε ήδη ενημερωμένος από το LOCK DOWN με επιστολή που σας είχε καταθέσει ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πέρδικας, για τις σοβαρές ανάγκες που είχαμε ως προς την καθημερινότητα του Παντελή. Την υποχρέωση αυτή που είχατε απέναντι μας μου την επιβεβαίωσε και η Πολιτική Προστασία σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα. Τέλος σας ενημερώνω ότι εκτός από τους θεμιτούς τρόπους που μπορεί κάποιος να αγωνιστεί για τα νόμιμα δικαιώματά του ειδικά όταν αφορούν την υγεία του παιδιού του και την κατάσταση της οικογένειας του να σταθεί στα πόδια της για να μην καταρρεύσει υπάρχουν και οι αθέμιτοι τρόποι, τους οποίους μέχρι τώρα έχω αντέξει και δεν τους έχω χρησιμοποιήσει, γιατί προσπαθώ παρ’ όλα αυτά να παραμείνω άνθρωπος, εάν τιμάτε το αξίωμα / λειτούργημα που έχετε αναλάβει και έχετε ευαισθησία πραγματικά σε όλα αυτά που αναλυτικά σας ανέφερα απαντήστε μου εάν έχω δίκιο γιατί μπορεί να έχω και άδικο, αλλά εάν έχω δίκιο τι θα κάνετε για τα νόμιμα δικαιώματα που μου στερείτε;
Σας ευχαριστώ και περιμένω απάντηση σας, ή ακόμα καλύτερα επίσκεψη στο σπίτι μου.
Παρακαλώ όπως κοινοποιηθεί αυτή η επιστολή αναφορά / διαμαρτυρία μαζί με τα συννημένα έγγραφα που καταθέτω

Κοινοποίηση
1. Στον υπεύθυνο δημόσιο λειτουργό που είναι αρμόδιος για τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τις οικογένειες τους.
2. Στο κέντρο Κοινότητας του Δήμου
3. Στον πρόεδρο και γραμματέα του Δ.Σ.
4. Σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους  και αντιδημάρχους
5. Στους Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων

Συννημένα:
1. Αίτηση μου στο Δήμο Πειραιά για διαγραφή χρεών που σας είχα δώσει ιδιοχείρως
2. Επιστολή που αναφέρω αναλυτικά για το πώς μου συμπεριφέρθηκαν στο Κέντρο Κοινότητας που είχα ζητήσει τη βοήθειά τους.
3. Απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου της Πέρδικας που ήδη σας έχει κοινοποιήσει ο Πρόεδρος και ομόφωνα συμφωνεί με όλα όσα τους κατέθεσα σε συνεδρίαση που παρευρέθηκα
4. Έγγραφο της ΔΕΗ που έχει κοινοποίηση στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου για τα Δημοτικά Τέλη που σας χρωστάω.
5. Την αίτηση που σας είχα καταθέσει στο LOCK DOWN από τον Μάρτιο μέσω του κοινοτάρχη Πέρδικας που εξηγούσε αναλυτικά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζαμε για τις καθημερινές ανάγκες του Παντελή