Επιστολή Σάκη Σακκιώτη για τις εκδηλώσεις στο Εϋνάρδειο.

Παρακολουθήσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις εκδηλώσεις της εφορευτικής Επιτροπής της Καποδιστριακης Δημόσιας βιβλιοθήκης της Αίγινας που έγιναν στον κήπο του Ιστορικού Ευναρδειου με τη συμμετοχή σημαντικών ομιλητών της Επιστήμης της Λογοτεχνίας και της εκπαίδευσης.
Τίτλος των εκδηλώσεων :"Κάθε Τετάρτη στο Ευναρδειο με ένα βιβλίο!"
Ήταν ένα "ξαφνιασμα που ανοίγει ένα νέο δρόμο για τη δημόσια βιβλιοθήκη.
Ένα δρόμο, που δεν εξαντλείται στην συμβατική αποστολή της βιβλιοθήκης, αλλά εκτείνεται στη διατήρηση και προβολή της Ιστορίας και του πολιτισμού, με την υπογράμμιση ορισμένων εννοιολογικων Ιστορικών παραμέτρων.
Αποδείχτηκε δε στην πράξη ότι η εκπροσώπηση της σημερινής Εφορευτικής Επιτροπής της βιβλιοθήκης έχει τη δυνατότητα να διαχειριστεί ένα σύγχρονο και δυναμικό ρόλο, που θα συνδέεται με πληροφορίες ιστορικής, εκπαιδευτικής και πολιτιστικής αναφοράς.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής - Βυζαντινο λόγος- κ Γιώργος Καλόφωνος - με επιμέλεια, με σεβασμό αξιοποίησε τον Ιστορικο χώρο, δείχνοντας στην πράξη τις προδιαγραφές και την εικόνα που πρέπει να έχει το Ιστορικό κτήριο της Καποδίστριακης περιόδου.
Ήταν θα λέγαμε και ένα "δείγμα γραφής" από τον κ. Καλόφωνο, για το πως μια εκδήλωση μπορεί να συνδεθεί με εξαιρετική επιτυχία, που βεβαίως ήταν επιστέγασμα μιας συνολικής υποστήριξης, από πολύτιμους συμπαραστατες.
Ελπίζουμε ότι με την μεταφορά της βιβλιοθήκης στο "Ευναρδειο" θα" υποδεχθούμε " μία νέα δημιουργική περίοδο, ταυτισμενη και με την Ιστορική διαδρομή του Νησιού μας, την
Α' πρωτεύουσα το Ελληνικού Κράτους.