ΚΟΙΝΣΕΠΠΑ. Απαντητική επιστολή προς το Δημοτικό Συμβούλιο της Αίγινας.

Σας επισυνάπτουμε απαντητική επιστολή μας προς το Δημοτικό Συμβούλιο της Αίγινας, που δεν αναγνώστηκε στην συνεδρίασή του της 4/10/2021, παρότι είχε προηγηθεί συνεδρίασή του τον Ιούνιο, όπου είχαν συζητηθεί οι σε βάρος μας συκοφαντίες της δημοτικής συμβούλου Σαλπέα. Στην συνεδρίαση εκείνη μερικοί δημοτικοί σύμβουλοι είχαν ταχθεί υπέρ της κ. Σαλπέα, την οποία έχουμε μηνύσει για συκοφαντική δυσφήμιση. Στις αιτιάσεις εκείνων των δημοτικών συμβούλων απαντούμε με την επιστολή μας αυτή πλην όμως προς έκπληξή μας, στις 4/10/2021, το Δ.Σ. αρνήθηκε την δημόσια ανάγνωση –συνεπώς και, τον διάλογο- των απαντήσεών μας σε όσα δημόσια ήδη από τον Ιούνιο 2021 είχαν διαμειφθεί σε βάρος μας. Ενώ αναγνώστηκαν άλλες επιστολές, η δική μας αποσιωπήθηκε παρότι απαντούσαμε συγκεκριμένα σε όσα είχαν ήδη συζητήσει για εμάς, δημοσίως, δημοτικοί σύμβουλοι.
 
Χατζηαλεξιάδη Παναγιώτα
Λορέντζος Βασίλης
Τριανταφύλλου Νεκταρία

Απάντηση.

Προς τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και τους δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Αίγινας, με κοινοποίηση στον κύριο Δήμαρχο.
Κύριε Πρόεδρε, με αφορμή την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, στην συνεδρίαση στις 2 Ιουνίου 2021, επί επιστολής της δημοτικής συμβούλου κ. Α. Σαλπέα-Στάθη που μας αφορούσε άμεσα και προσωπικά, παρακαλούμε να γνωστοποιήσετε στους δημοτικούς συμβούλους και να αναγνωσθεί στην  επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ώστε και να αναμεταδοθεί διαδικτυακά, η κάτωθι απαντητική επιστολή μας:
Α) Περί την ΚΟΙΝΣΕΠΠΑ ( ΚΟΙνωφελής Συνεταιριστική ΕΠιχείρηση Πολιτών Αίγινας):
1. Η ΚΟΙΝΣΕΠΠΑ δεν είχε σκοπό να αγοράσει η ίδια πλωτό ασθενοφόρο, όπως ψευδέστατα αναφέρει η εναγόμενη δημοτική σύμβουλος κ. Α. Σαλπέα-Στάθη στην εν λόγω επιστολή της. Ένας καταστατικός σκοπός της ΚΟΙΝΣΕΠΠΑ ήταν οι δωρεάν ασφαλείς και αξιοπρεπείς θαλάσσιες επείγουσες ιατρικές διακομιδές από την Αίγινα. Προέτρεπε δε και απέβλεπε, να αποκτήσει η Αίγινα, η κοινωνία της Αίγινας, δικό της αυτοδιαχειριζόμενο, δωρεάν κοινωφελές, πλωτό ασθενοφόρο. Εξ ου και απευθύνθηκε και στον Δήμο Αίγινας και στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αίγινας ώστε από αυτούς τους θεσμικούς οργανισμούς να στηριχθεί και να πραγματοποιηθεί αυτή η αγορά, όπως ήταν εύλογο.
2. Οι ΚΟΙΝΣΕΠ είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις, δραστηριοποιούνται ή δραστηριοποιήθηκαν ήδη αρκετές στην Αίγινα, με αντικείμενό τους κοινωφελείς δραστηριότητες και εφόσον έχουν κέρδη αυτά δεν διανέμονται στα μέλη τους, παρά διανέμονται υποχρεωτικά κατά 35% στους εργαζομένους τους και τουλάχιστον 60% διατίθενται για τις δραστηριότητες της επιχείρησης και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.. Έτσι ορίζει ο Νόμος και το Καταστατικό τους. Ελέγχονται θεσμικά από το Δημόσιο και ουδεμία υποχρέωση φέρουν έναντι του δημοτικού συμβουλίου. Κάθε πολίτης και κάθε θεσμός μπορεί να τις ελέγξει-όπως και κάθε ιδιωτική επιχείρηση- δια της κανονικής νομίμου οδού.
3. Η δική μας ΚΟΙΝΣΕΠΠΑ ουδέποτε δραστηριοποιήθηκε κερδοσκοπικά και η μόνη οικονομική δραστηριότητά της υπήρξε η διοργάνωση δυο μουσικών εκδηλώσεων στο 2017, με αντίτιμο συμμετοχής € 10 και αποδείξεις σε όλους για κάθε ευρώ, προκειμένου να καλύψει τα λειτουργικά της έξοδα. Ο σκοπός αυτός δεν επετεύχθη και τα λειτουργικά έξοδα ( εκτυπώσεων, αλληλογραφίας, μεταφορικά, λογιστικά, δικηγορικά κλπ ) καλύπτονταν με ιδίους πόρους από τα μέλη της. Η εκκαθάρισή της έγινε τυπικά και νόμιμα αφότου ελύθηκε η ΚΟΙΝΣΕΠΠΑ και τα σχετικά δημόσια έγγραφα είναι προσβάσιμα ελεύθερα.
Β) Οι συκοφαντίες της δημοτικής συμβούλου κ. Α. Σαλπέα-Στάθη και η εμμονή της σε αυτές:
1. «Πήρε τα λεφτά η γιατρός και έφυγε στο εξωτερικό;», διερωτάται, «παρέσυρε τους πιστούς τις Κυριακές στα μοναστήρια, στις εκκλησίες» αποφαίνεται, «το σκάφος έχει ήδη παραγγελθεί στην Ταϋλάνδη, ήταν πάνω στα σκαριά» διαβεβαιώνει, στο δημοτικό συμβούλιο στις 10/2/2020. Προφανώς η εναγόμενη δημοτική σύμβουλος κ. Α. Σαλπέα-Στάθη έχει ήδη αποφανθεί πως η ιατρός κ. Π. Χατζηαλεξιάδη τ. διευθύντρια του Ε.Σ.Υ. παρέσυρε τους πιστούς για να τους πάρει τα λεφτά, τόσα ώστε να παραγγείλει πλωτό ασθενοφόρο στην Ταϋλάνδη και τα υπόλοιπα τα φυγάδευσε η ίδια στο εξωτερικό. Είναι τόσο γελοία τα αναφερόμενα καθότι εξόφθαλμα παράλογα πλην όμως διαφεύγουν της προσοχής και της κριτικής κάποιων ώστε να θεωρούν πως η εναγόμενη «ασκεί έλεγχο». Για να βοηθήσουμε στην διερεύνηση του «ελέγχου», ερωτούμε: -πώς συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ώστε να ναυπηγείται ταχύπλοο πλωτό ασθενοφόρο, από ποιόν αριθμό πολιτών, με πόσες δεκάδες χιλιάδες δεκάευρα; -πώς συναινούν τα υπόλοιπα μέλη της ΚΟΙΝΣΕΠΠΑ σε αυτή την λαθροχειρία αν δεν είναι συνένοχοι; -πως εξέρχονται-διαρρέουν τόσα χρήματα στο εξωτερικό; Σημειώνουμε πως ένα τέτοιο πλωτό ασθενοφόρο κοστίζει ένα εκατομμύριο ευρώ για την ναυπήγησή του. Και η προκαταβολή του απαιτεί τουλάχιστον πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ και εγγυητικές τραπεζικές επιστολές και έγκριση της Τραπέζης της Ελλάδος.
2. Με επιστολή μας στις 3/3/2020 ζητήσαμε από την εγκαλούμενη δημοτική σύμβουλο κ. Α. Σαλπέα-Στάθη, να καταγγείλει στις δικαστικές κι εποπτικές αρχές τα όσα μας προσήπτε, που όχι μόνο δεν έκανε αλλά εξακολούθησε τις συκοφαντίες στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 4/3/2020 και αναφέρθηκε στην «συγκεκριμένη ομαδούλα που θίγεται σήμερα». Ούτε αφότου προχωρήσαμε και σε αγωγή εναντίον της-πέραν της μήνυσης- για συκοφαντική δυσφήμιση, κατά την προβλεπόμενη διαδικασία της εξωδικαστικής διαμεσολάβησης ή και με τις προτάσεις που κατέθεσε στο Δικαστήριο, ανεκάλεσε οιονδήποτε τέτοιον ισχυρισμό της. Εμπράκτως, η εγκαλούμενη και εναγόμενη δημοτική σύμβουλος κ. Α. Σαλπέα-Στάθη εμμένει στις αστήρικτες συκοφαντίες της χωρίς κανένα ενδιαφέρον για τον δημόσιο διαφανή έλεγχο.
3. Αναφέρθηκε δε ωσαύτως στην συνεδρίαση της 4/3/2020, σε δικηγόρους και ιατρούς και στην «μισή Αίγινα» που θα υποστηρίξουν τους συκοφαντικούς αυτούς ισχυρισμούς της. Επιβεβαιώνει πως αριθμητικά, δεν τα πάει καλά αφού τα πλήθη αυτά δεν καταγράφονται ούτε παρουσιάζονται πουθενά.
Γ) Η Αίγινα έχει πλέον πλωτό ασθενοφόρο!
Γιατί υπολείπεται σε υποστηρικτές η εγκαλούμενη και εναγόμενη δημοτική σύμβουλος κ. Α. Σαλπέα-Στάθη; Διότι, η καταγεγραμμένη με άνω των τεσσερισήμισι χιλιάδων (4.500) υπογραφών επιθυμία των δημοτών, ο κοινός στόχος μας και σκοπός μας, με την ΚΟΙΝΣΕΠΠΑ, να αποκτήσει η Αίγινα πλωτό ασθενοφόρο, επιτεύχθηκε! Και από τον Σεπτέμβριο, όπως δήλωσε η κυβέρνηση αυτό θα ελλιμενίζεται στην Αίγινα. Χωρίς να έχουν δαπανήσει τίποτε οι Αιγινήτες εκτός από τις ψυχές όσων οραματίσθηκαν και μόχθησαν για αυτό και τώρα αθλίως συκοφαντήθηκαν. Όσοι το απορρίπτουν, ας μη το χρησιμοποιήσουν!


Με τιμή
Νεκταρία Τριανταφύλλου
Παναγιώτα Χατζηαλεξιάδη
Βασίλης Λορέντζος