Απάντηση του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας "Ο Καποδίστριας", στην επιστολή της κ. Ζωής Γεωργιάδου και του κ. Στέλιου Κοττάκη.

Σχετικά  με την επιστολή "διαμαρτυρίας" των κ. Ζ.  Γεωργιαδη  και Στ.Κοττάκη το  Δ.Σ.  υου  Συλλόγου  γνωστοποιεί  στα  μέλη  του  και  όχι  μόνο  τα  εξης.

Μετά  τον  θάνατο του μέλους  του  Δ.Σ.  κ.  Κώστα  Φύσσα  και  μη  υπάρχοντος αναπληρωματικού  μελους  ο Σύλλογος  οφείλει να προβεί  σε εκλογές  ως ορίζει  το  καταστατικό.

Στο  αρθρο  2  παρ. Στ  στους  σκοπούς  του Συλλόγου αναφέρει  “την  καλλιέργεια  του  αθλητικού  πνεύματος”.  Βασει  αυτού  το καταστατικό  τροποποιήθηκε  το έτος  2000  για  να εναρμονισθεί  με τον αθλητικό νόμο 2725/99 με σκοπό να εναρμονισθεί με τις διατάξεις που απαιτούσε  η σκακιστική ομοσπονδία, για επιχορηγήσεις και άλλα πολλά. Επειδή λοιπόν ο Σύλλογος  έχει τρία αθλητικά τμήματα {ΣΚΑΚΙ-ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ- ΜΠΡΙΤΖ } είναι  απαραίτητη  η αθλητική αναγνώριση με τον 4726/20,  αλλιώς  διαγράφεται  το σωματείο απο την  Γ.Γ.  Αθλητισμού με αποτέλεσμα ο δικός μας  Σύλλογος
να χάσει  το 50%  των  εσόδων  του.

 Η Γενική  Συνέλευση  είναι το ανώτατο  όργανο  του  Συλλόγου  και μπορεί να αποφασίζει για οποιοδήποτε θέμα ακόμα και εκτός καταστατικού. Λόγω λοιπόν του κατεπείγοντος της εναρμόνησης του καταστατικού, για να προλάβει τις προθεσμίες , το Δ.Σ.  του Συλλόγου  αποφάσισε  να ζητήσει  από  την Γεν. Συνέλευση την έγκριση για τροποποίηση του καταστατικού μαζι  με τις αρχαιρεσίες, διότι δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί δεύτερη Γ.Γ. μέσα στον χειμώνα και σε ανοιχτό  χώρο λόγω κορονοιού.

Τα  παραπάνω  είναι γνωστά στα μέλη που ευρισκονται κοντά στον Σύλλογο εκτός της κ. Γεωργιάδου η οποία έχει να  εμφανισθεί  στο  εντευκτήριο ένα χρόνο περίπου και δεν ενδιαφέρθηκε πως στέκεται ανοιχτός  ο Σύλλογος  και πόσο έχουν αγωνισθεί τα μέλη του Δ.Σ.  να είναι σε  λειτουργία. Επειδή λοιπόν θέλει να εφαρμόζουμε το καταστατικό πρέπει να γνωρίζει ότι  βάσει
του αρθ. 12  παρ Β  δεν είναι πλέον μελος του Δ.Σ. διότι δεν παρέστει  σε τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις , ενώ κλήθηκε επανειλημμένα, άρα θεωρείται ότι παραιτήθηκε.

Κατόπιν  των παραπάνω αναφερθέντων καλά θα κάνουν οι υπογράφοντες την επιστολή “διαμαρτυρίας” να ζητήσουν συγνώμη , διότι  η κίνηση τους αυτή ήταν  λίαν επιεικώς ΝΤΡΟΠΗ.

ΑΙΓΙΝΑ 29-10-2021

ΤΟ  Δ.Σ.