Επιστολή στο Δήμαρχο Αίγινας, το Δημοτικό Συμβούλιο και την Επιτροπή Υγείας, για το Κέντρο Υγείας.

Θέμα : Οι τραγικές ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας  Αίγινας και η <πανάκεια>  του πλωτού ασθενοφόρου, ως επίλυσης τους

Κύριοι

Αισθάνομαι τυχερός που έχω την δυνατότητα να σας στείλω αυτή την επιστολή διότι είμαι ζωντανός από τύχη και από την υπεράνθρωπη ολονύκτια προσπάθεια  της εφημερεύουσας ιατρού του Κ.Υ.

Στις 9 Δεκεμβρίου του 2021 στις 23.30  πήγα στο Κ.Υ  όπου διαπιστώθηκε μετά από αναγκαίες εξετάσεις,  πως είχα έμφραγμα σε εξέλιξη και έπρεπε επειγόντως να μεταφερθώ στο νοσοκομείο, μιας και δεν υπήρχε καρδιολόγος και η αναγκαία υποδομή στο Κ.Υ  .

 Αυτή η ανάγκη επείγουσας διακομιδής μου, δεν ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί άμεσα με το πλωτό του Λ.Σ << λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών>>, όπως καταγράφεται στο συνημμένο απόσπασμα ημερολογίου συμβάντων του Λ/Χ Αίγινας. 

Αρκετές ώρες αργότερα στις 10.35 της επομένης 10  Δεκεμβρίου,  με πρωτοβουλία του πλοιάρχου του πλωτού ασθενοφόρου του Λ.Σ έγινε η διακομιδή μου στον Πειραιά με την συνοδεία της εφημερεύουσας ιατρού του Κ.Υ, όπου με παρέλαβε ασθενοφόρο και με μετέφερε στο Αττικόν,  11 ολόκληρες  ώρες μετά την εκδήλωση του εμφράγματος,  για τα περαιτέρω.

Η ανωτέρω αναλυτική περιγραφή της περιπέτειας μου δεν γίνεται για κερδίσω της συμπάθεια σας αλλά για να αποδείξω αυτό που αναφέρω στην αρχή πως ζω από τύχη,  γιατί τόση πολύωρη καθυστέρηση στην αντιμετώπιση εμφράγματος είναι συνταγή θανάτου.

Κυρίως όμως αυτή η αναλυτική περιγραφή γίνεται  για σας ζητήσω να εξαντλήσετε κάθε δυνατότητα άσκησης πίεσης στην Κεντρική Εξουσία, ώστε να στελεχωθεί το Κ.Υ από καρδιολόγο, ορθοπεδικό, πνευμονολόγο, παιδίατρο  κλπ σύμφωνα με τα προβλεπόμενα και τις  ανάγκες. 

Η έλευση λοιπόν του πλωτού ασθενοφόρου του Λιμενικού Σώματος αν και είναι σημαντική εξέλιξη, δεν υποκαθιστά την ανάγκη κάλυψης των τραγικών ελλείψεων στο Κέντρο Υγείας και χρησιμοποιήθηκε από μερίδα πολιτών ως πανάκεια, αθωώνοντας έτσι την διαχρονικά πολιτική υποβάθμισης του Κέντρου Υγείας.

Αν δε συνεχιστεί αυτή η υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας, τότε το πλωτό ασθενοφόρο του Λ.Σ. στην έλευση του οποίου κάποιοι, όπως η ΟΠΑΕΠ, επένδυσαν για την πολιτική τους προβολή και ανέλιξη, θα μεταφέρει πτώματα για νεκροψία.

 Αυτές τις μέρες επίσης  χρειάστηκα συνταγογράφηση πνευμονολόγου και αναγκάστηκα να ταξιδέψω στον Πειραιά με την αντίστοιχη ταλαιπωρία και οικονομική μου επιβάρυνση

 Η  ανάγκη λοιπόν άμεσης  βελτίωσης των υποδομών υγείας  και πέραν της δίκης μου περιπέτειας, είναι επιβεβλημένη όσο ποτέ άλλοτε .

Παρακαλώ για τις δίκες σας ενέργειες .

Μετά τιμής 

Παπαϊωάννου Νικήτας

Λιβάδι Αίγινα 

Αίγινα 22/11/2022