Επιστολή Σάκη Σακκιώτη για το έργο του βιολογικού καθαρισμού της Αίγινας.

Γνωστοποιήθηκε από πλευράς του Δήμου μας, η "πρόταση" για την χρηματοδότηση της πράξης: «Αποχέτευση ακαθάρτων υδάτων και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) Αίγινας.

Σημειώνουμε, ότι πρόκειται για την δρομολόγηση ενός έργου, που συνδέεται με την ποιότητα ζωής, με την πρόοδο και την ανάπτυξη του νησιού μας.

Υπενθυμίζουμε, ότι το έργο αυτό – από την δική μας Διοίκηση – είχε ενταχθεί το 2012 στο ΕΠΕΡΑΑ (ΕΣΠΑ), με (14) εκατ. € και εντελώς αδικαιολόγητα απενάχθη μετά την λήξη της θητείας μας.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Ο διαγωνισμός του έργου έγινε στις 8/3/2012.
  • Υπήρξαν (17) προσφορές.
  • Ανακοινώθηκε το πρακτικό στις 11/5/2012.
  • Στις 14/5/2012 αποσφραγίστηκαν οι προσφορές.
  • Έγινε η 1η επιλογή.
  • Εκδόθηκε το πρακτικό (1).
  • Ο ανάδοχος οδηγήθηκε στην ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ.

Και πάλι «πρόθυμοι» κατέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Όμως η απόφαση του Σ.τ.Ε. δικαίωσε τον Δήμο μας.

Σήμερα γίνεται η εκκίνηση μιας νέας πρωτοβουλίας.

Ευχόμαστε, να μην υπάρξουν «δυνάμεις», που θα επιχειρήσουν να επιβληθούν και να στερήσουν την Αίγινα, από αυτό το πολύ σημαντικό έργο για το νησί μας.

Προσωπικά έχω την άποψη ότι το «επαχθές βάρος» της απένταξης του έργου, δεν ταυτίζεται με τις προθέσεις της επελθούσας Δημοτικής Αρχής – μετά την ολοκλήρωση της θητείας μας – αλλά με «ασκήσεις» υπεροχής διευρυμένης εξουσίας, που έχει και τον «τελευταίο» λόγο.

Ο στόχος είναι κοινός και είναι στο χέρι μας να τον υπηρετήσουμε με πολιτική ευθύνη, με συνθετική αντίληψη, όλων των πλευρών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κι’ αυτό γιατί πρέπει να υπάρχει σε κάθε περίπτωση υπεραξία και στην Δημοτική Πολιτική, ιδίως όταν εκφράζεις με την «στάση» σου, πολύ περισσότερα από αυτά που συμβατικά είσαι υποχρεωμένος να υπηρετείς.


Ευχαριστώ

Με εκτίμηση

Πρ. Δήμαρχος Αίγινας
Σάκης Σακκιώτης