Ανοιχτή επιστολή του κ. Νίκου Αλεξίου.

Αγαπητοί συμπολίτες, τιμώντας την ψήφο σας στην εκλογική διαδικασία της 8ης Οκτωβρίου και την διαρκή εμπιστοσύνη  προς το πρόσωπο μου την προηγούμενη τετραετία ως αιρετός αλλά και διαχρονικά ως ενεργός πολίτης του νησιού μας, σας γνωρίζω τα εξής:

α) Αίρω την προεκλογική  στήριξη μου προς τον κ. Δήμαρχο Αίγινας.

β) Οι λόγοι της συνειδητής-αιτιολογημένης Αυτοδιοικητικής μου απόφασης έχουν να κάνουν με τα εξής: Ο κ. Δήμαρχος λειτούργησε καθ' όλη την προεκλογική περίοδο με την λογική  "παιδιά και αποπαίδια" και κατά συνέπεια με την πρακτική της "σκληρής λίστας" οδηγηθήκαμε στα αποτελέσματα σταυροδοσίας της 8ης Οκτωβρίου τα οποία και σαφώς δεν αναγνωρίζω. Παράλληλα η διαφορά μας με τον κ. Δήμαρχο Αίγινας σε επίπεδο πολιτικής-αυτοδιοικητικής φιλοσοφίας και πρακτικής είναι χαώδης.

Αυτό αποδεικνύεται από τον συγκεντρωτισμό της διοίκησης του κ. Δημάρχου καθώς έχει συγκεντρώσει όλες τις εξουσίες επάνω του.
Αυτό αποδεικνύεται επίσης από την λογική του να αρκούμαστε στα... λίγα και φέρνω ως απτό παράδειγμα το θέμα των Φυλακών-Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου, για το οποίο έχω ζητήσει την πλήρη παράδοση της κυριότητας με επιστολή μου στον Έλληνα πρωθυπουργό ενώ ο κ. Δήμαρχος αρκείται στην "παράκληση" να μας παραχωρείται το κτίριο για λίγες μόνο ημέρες το χρόνο. 

Το Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο-Φυλακές, τα οχυρά της Πέρδικας και κάθε σπιθαμή της Αίγινας μας, ανήκουν αποκλειστικά και μόνο στο λαό του νησιού και σε κανέναν άλλο. Αυτή είναι η διαχρονική μου θέση και απέχει παρασάγγας από τη φιλοσοφία του κ. Δημάρχου.

Επίσης στην προεκλογική του ομιλία ο κ. Δήμαρχος ενώ είχε 100 υποψηφίους στο ψηφοδέλτιο του έκανε επιλεκτική αναφορά μόνο σε έναν συνεργαζόμενο μαζί του υποψήφιο. 

Αντίθετα στο πρόσωπο μου  ως συνεργαζόμενος επικεφαλής άλλης παράταξης, ο κ. Δήμαρχος προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά λειτούργησε απαξιωτικά και αθέτησε εμφανώς την όποια (πάντα πάνω από το τραπέζι) συμφωνία μας.

Το κερασάκι στην "τούρτα" είναι η στοχευμένα αναληθής τοποθέτηση του κ.Δημάρχου στο θέμα των Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων στο ΕΠΑΛ Αίγινας για το οποίο σύντομα θα αρθρογραφήσω καλώντας τον να ανακαλέσει δημόσια όσα ανέφερε για το ιστορικό του θέματος στο Δ.Σ. της 17ης Ιανουαρίου 2024.  

Επειδή στην πολιτική και στην αυτοδιοίκηση μπήκα από  πολύ μικρός μόνο για να προσφέρω και με κάνει περήφανο που το πλωτό ασθενοφόρο του Λιμενικού Σώματός σώζει καθημερινά συνανθρώπους μας. 

Επειδή στη ζωή μου δεν έχω εισπράξει μισό σεντς του ευρώ από αυτοδιοικητική ή δημόσια θέση. 

Γι αυτούς τους λόγους με καθαρά χέρια και για να μπορώ να σας σφίγγω καθημερινά το χέρι και να σας κοιτάζω στα μάτια: Συνεχίζω την Αυτοδιοικητική  πορεία μου ως Επικεφαλής της παράταξης "Αίγινα Πρώτη Πρωτεύουσα" και την Επαγγελματική μου ως Εκδότης-δημοσιογράφος, Ελεύθερος επαγγελματίας και Εισοδηματίας.

Παραμένω ενεργά ως μόνιμος κάτοικος του νησιού στις επάλξεις για την Αίγινα που ονειρευόμαστε και για πιο δίκαιες και φωτεινές μέρες για τα παιδιά μας.

Η Πρώτη Πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους, η Αίγινα μας δεν είναι για τα λίγα αλλά για τα πολλά που της αξίζουν!