Καταστρέφουν το δασύλλιο στην παραλία της Κολώνας. Κόβουν πεύκα και αρμυρίκια για τις ξυλόσομπες.

Η κρίση φαίνεται ότι οδηγεί σε παράπλευρες απώλειες του φυσικού περιβάλλοντος στο νησί. Μία από αυτές εντοπίζεται στην παράνομη υλοτομία δέντρων, που τα ξύλα τους θα καταλήξουν στη σόμπα ή στο τζάκι. Ένα τέτοιο περιστατικό εξελίσσεται τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή της παραλίας της Κολώνας, όπου περίπου 30-40 πεύκα και αρμυρίκια έχουν κοπεί σχεδόν από τη ρίζα. Το θέαμα που παρουσιάζεται είναι αποκαρδιωτικό, καθώς αν συνεχιστεί θα οδηγήσει άμεσα στην καταστροφή ενός σημείου με μοναδική φυσιογνωμία. Η καταγγελία κατοίκου του νησιού, που διατηρούμε την ανωνυμία του, κινητοποίησε σήμερα το πρωί κλιμάκιο από το Δασονομείο της Αίγινας, που έκανε αυτοψία στο χώρο, καταμετρώντας την καταστροφή που έχει υποστεί το φυσικό περιβάλλον.


Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, οι κορμοί των δέντρων τεμαχίζονται επί τόπου και μεταφέρονται με μηχανάκι. Τα υπολείμματα, όπως φαίνεται και στο video πετιούνται στην παραλία, ώστε να μην γίνονται ορατά από το δρόμο, ενώ κάποιοι μεγαλύτεροι κορμοί που βρέθηκαν είναι έτοιμοι για τεμαχισμό, άρα πρόκειται για μία δραστηριότητα που βρίσκεται σε εξέλιξη. Από το Δασονομείο της Αίγινας γίνεται έκκληση προς τους κατοίκους του νησιού να καταγγέλλουν άμεσα τέτοιου είδους δραστηριότητες. Για το ίδιο θέμα έχουν ενημερωθεί εκτός από το Δασονομείο, η Αστυνομία, και η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Αίγινας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png