Στην τελική ευθεία η έκθεση φωτογραφίας της Σουβάλας.

Στην τελική ευθεία μπαίνει ο φωτογραφικός διαγωνισμός της Σουβάλας με την επιλογή των φωτογραφιών που θα αποτελέσουν το αντικείμενο της έκθεσης και του τελικού διαγωνισμού που θα γίνει στο λιμάνι της Σουβάλας στις 23 και 24 Αυγούστου.

Φέτος συμμετείχαν 40 καλλιτέχνες οι οποίοι παρουσίασαν συνολικά 325 εικόνες. Το σύνολο τους αξιολογήθηκε από την κριτική επιτροπή που αποτελείται από τους Στράτο Ταουξή, Τόνι Βεζήρη και Ιωάννα Παγκαλιά. Η κριτική επιτροπή επέλεξε 35 εικόνες. Αυτές θα εκτεθούν στο λιμάνι της Σουβάλας 23-24 Αυγούστου. Οι δώδεκα από αυτές, κατόπιν επιλογής της επιτροπής, θα αποτελέσουν το ημερολόγιο της Επαγγελματικής Ένωσης της Σουβάλας για το έτος 2009.

Τέλος η κριτική επιτροπή ξεχώρισε και τα τρεις εικόνες που θα βραβευθούν στο λιμάνι της Σουβάλας στις 23 Αυγούστου. Τα βραβεία συνοδεύονται με δώρα, που είναι ταξίδι στην Ιταλία, στη Σαντορίνη και το Καρπενήσι.

Η έκθεση φωτογραφία θα περιλαμβάνει παράλληλες εκδηλώσεις με τη συμμετοχή της φωτογραφικής ομάδας Φ.Ο.Σ. με θέμα "Η Φιστικιά της Αίγινας". Θα πραγματοποιηθούν επίσης παρουσιάσεις γύρω από το θέμα από το Σύλλογο Ενεργών Πολιτών Αίγινας. Στο πάρτι που θα ακολουθήσει θα δοθεί συναυλία από το μουσικό συγκρότημα Elxis.

Η εκδήλωση είναι συνδιοργάνωση της Νομαρχίας Πειραιά και της Επαγγελματικής Ένωσης Σουβάλας Αίγινας, με την αρωγή του Δήμου Αίγινας.