Αυξημένος ο αριθμός των τροχοφόρων στην Αίγινα.

Καθώς και ημερολογιακά βρισκόμαστε στην καλοκαιρινή περίοδο αιχμής και το νησί φιλοξενεί πλέον έναν πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών μαζί με τα τροχοφόρα τους, η κίνηση στους κεντρικούς δρόμους της Αίγινας είναι πιο αυξημένη από ποτέ. Εκτός από την κίνηση των τροχοφόρων στο ιστορικό κέντρο της Αίγινας και το αυξημένο φορτίο που παρουσιάζει αυτή, ζητούμενο είναι μία θέση στάθμευσης είτε μόνιμου χαρακτήρα, είτε ολιγόλεπτη για τα καθημερινά ψώνια και υποχρεώσεις.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα η κίνηση των οχημάτων έχει φανερά πολλαπλασιαστεί. Απογευματινές και βραδυνές ώρες η κίνηση επί της Αφαίας, αλλά και στους γύρω δρόμους επιβαρύνεται ιδιαίτερα και συχνά δημιουργείται πολύ μεγάλη συσσώρευση τροχοφόρων και ο εκνευρισμός μεταξύ των οδηγών είναι συχνό φαινόμενο. Στις περιοχές που ορίζουν οι ναοί της Μητροπόλεως, του Αγίου Νικολάου και της "Παναγίτσας" στο κέντρο της Αίγινας τα παρανόμως σταθμευμένα οχήματα έχουν πολλαπλασιαστεί, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες δεν μπορεί να περάσει ούτε πεζός. Σε πολλές γειτονιές του κέντρου δεν υπάρχει ούτε κάποιος υποτυπώδεις διάδρομος διέλευσης ώστε να περάσει ένα πυροσβεστικό όχημα ή ένα ασθενοφόρο. 

Παράλληλα και σύμφωνα με όλες τις μέχρι τώρα ενδείξεις το Αστυνομικό Τμήμα της Αίγινας έχει εντείνει τους ελέγχους για μοτοσυκλετιστές και αυτοκινητιστές που κινούνται ή σταθμεύουν στην παραλία. Οι έλεγχοι έχουν ενταθεί, ή έχουν αλλάξει προσανατολισμό, καθώς πραγματοποιούνται πλέον και σε μικρότερους δρόμους του κέντρου. Όπως όμως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση αυτή τη στιγμή η ρύθμιση της κυκλοφορίας και σε άλλους κεντρικούς δρόμους του νησιού απαιτεί συνεχή αστυνόμευση και εποπτεία για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png