Βενετσιάνικες μάσκες, Από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού.


Μία όχι και τόσο γνωστή τεχνική, χρησιμοποιήθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης "Βενετσιάνικες μάσκες", που επιμελήθηκε το τοπικό τμήμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού. Η όλη διαδικασία εντυπωσίασε όσους βρέθηκαν σήμερα το πρωί στον Πύργο του Μαρκέλλου, ενώ πολλοί αποφάσισαν να δοκιμάσουν! Πρόκειται για την κατασκευή χειροποίητων μασκών, φτιαγμένων από γύψο, με εκμαγείο το πρόσωπο και στολισμένες με όριο τη φαντασία!


Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν ήταν πολύ απλά, αλλά το τελικό αποτέλεσμα πολύ εντυπωσιακό και σίγουρα μοναδικό. Οι μικρότερες ηλικίες ασχολήθηκαν επίσης με την κατασκευή μακσών από πολύχρωμα χαρτιά και άλλα υλικά. Η εκδήλωση ήταν ενταγμένη στο αποκριάτικο πρόγραμμα του Δήμου Αίγινας.

Το Αιγινήτικο Καρναβάλι συνεχίζεται αύριο Κυριακή στις 12 το μεσημέρι με παρέλαση καρναβαλιστών στην παραλία της Αίγινας και χορευτικά στην Παλιά Προβλήτα. Ακολουθεί το καθιερωμένο Καρναβάλι του Μεσαγρού στις 15:30, ενώ την Καθαρά Δευτέρα ο Μορφωτικός Σύλλογος Βαθέος, διοργανώνει τα "Κούλουμα" στις 11 το πρωί στον Προφήτη Ηλία, ενώ την ίδια ώρα Κούλουμα διοργανώνονται και στην Πλαζ της Αγίας Μαρίνας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png