Ξεκινά αύριο η αντιπυρική περίοδος. Υπαρκτός ο κίνδυνος από τα κλαδέματα στις δασικές περιοχές.

Πρωτομαγιά αύριο, πρώτη ημέρα της Αντιπυρικής Περιόδου 2013. Σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία από αύριο απαγορεύεται η καύση των ξερών, των κλαδεμάτων και άλλων αντικειμένων στους υπαίθριους χώρους. Η κάμερα του Aegina Portal κατέγραψε εικόνες κλαδεμάτων που βρίσκονται πεταμένα μέσα σε δασική περιοχή, κάτι που απαγορεύεται αυστηρά από το νόμο και δημιουργεί επικίνδυνες συνθήκες. Παρόμοια η εικόνα με τα κλαδέματα στις άκρες των δρόμων, και τα δύο αποτελούν ένα υπαρκτό και σοβαρό πρόβλημα.

Σε επικοινωνία με τον προϊστάμενο του Πυροσβεστικού Σταθμού Αίγινας, μας ενημέρωσε ότι από αύριο οι κάτοικοι του νησιού απαγορεύεται να καίνε ξερά χόρτα, κλαδιά, γεωργικά υπολείμματα, σε δασικές, χορτολιβαδικές περιοχές. Επίσης να μην πετάνε ποτέ αναμμένα τσιγάρα σε υπαίθριους χώρους, να μην αφήνουν σκουπίδια σε δασικές περιοχές, να φροντίσουν ώστε να δημιουργούν αντιπυρικές περιοχές γύρω από το σπίτι τους, καθαρίζοντας σε μία περίμετρο δέκα μέτρων τα ξερά χόρτα. Αναφορικά με τα κλαδέματα τόνισε ότι η απόθεσή τους σε δασικές περιοχές απαγορεύεται, είτε σε αντιπυρική περίοδο, είτε σε περίοδο που επιτρέπεται η καύση τους.

Τέλος, και μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν έχει γίνει γνωστή η ύπαρξη κάποιας πρωτοβουλίας για το σχεδιασμό και τη γενικότερη συνεννόηση των φορέων του νησιού, ενόψει των αναγκών της αντιπυρικής περιόδου.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png