Ο Μπάμπης Γκολέμας για τον εγκλεισμό του ως πολιτικός κρατούμενος στις φυλακές Αίγινας.

Αποτελεί μία από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες της ταραγμένης περιόδου της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Φυλακίζεται το 1954 και ως πολιτικός κρατούμενος παραμένει στις φυλακές για 20 χρόνια. Ο Μπάμπης Γκολέμας και η σύντροφός του Ελένη Βούλγαρη, αποτελούν τους πραγματικούς "πρωταγωνιστές" της ταινίας "Τα πέτρινα χρόνια" του Παντελή Βούλγαρη. Ο Μπάμπης Γκολέμας χθες μίλησε σε εκδήλωση της της Τομεακής Οργάνωσης Φιλοσοφικής Αθήνας της ΝΟ ΑΕΙ της ΚΝΕ και της ΚΟΒ Αίγινας του ΚΚΕ, έξω από το κτιριο του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου, τις φυλακές της Αίγινας.

Νωρίτερα το πρωί, είχε προηγηθεί εκδήλωση στην περιοχή "Παναγίτσα' , με ομιλίες και μουσικοθεατρικό πρόγραμμα που επιμελήθηκαν οι φοιτητές της Φιλοσοφικής και είχε τίτλο  "Εμπνεόμαστε - Διδασκόμαστε - Συνεχίζουμε. Φυλακές Αίγινας: Μουσείο μιας ματωμένης Ιστορίας". Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης των φοιτητών στο Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο ο Μπάμπης Γκολέμας μίλησε στο Aegina Portal για τα χρόνια του εγκλεισμού του στις φυλακές της Αίγινας.

Στην ίδια εκδήλωση μίλησε ο κύριος Κώστας Βασιλόπουλος, γραμματέας του Παραρτήματος Πειραιά της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, εκ μέρους της ΚΟ Αίγινας του ΚΚΕ ο κύριος Γιώργος Κοτάκης και εκ μέρους της ΤΟ Φιλοσοφικής, η κυράι Ιουλία Χρονοπούλου.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png