"Εξοντωτική" για τους κατοίκους της Αίγινας η κατάσταση με την αποκομιδή των απορριμάτων.

Με τη θερμοκρασία να φτάνει και σήμερα τους 33 °C η κατάσταση στις γειτονιές της Αίγινας ήταν αποπνικτική. Από επαγγελματία του νησιού χαρακτηρίστηκε μάλιστα ως "εξοντωτική" καθώς πλήττει την εικόνα που θα έπρεπε να έχει το νησί μέσα στην καλοκαιρινή σεζόν. Σε κεντρικότατα σημεία του νησιού όπως στην είσοδο του λιμανιού και στην περιοχή της "Παναγίτσας", η θέα των απορριμάτων ήταν κεντρικό θέμα συζήτησης. Κεντρικά σημεία όπως το Ευνάρδειο δεν ξέφυγαν επίσης από την κακή εικόνα. Οι κάτοικοι αναγκάζονται τα κλείσουν τα παράθυρά τους από τη δυσοσμία. Σε ένα ακόμη κεντρικό σημείο στον Πύργο του Μαρκέλλου τα σκουπίδια κάνουν και εδώ την εμφάνισή τους, όπως και τα κλαδέματα στο προαύλιο.


Λίγο έξω από το ιστορικό κέντρο στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, η κατάσταση μοιάζει να έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, καθώς αδρανή υλικά, κλαδέματα και απορρίμματα δημιουργούν έναν όγκο πολλών μέτρων . Μπροστά από την εκκλησία της Φανερωμένης η δυσοσμία αποτρέπει τους περαστικούς που φεύγουν βιαστικά. Σε άλλο σημείο του κέντρου η εικόνα παραμένει η ίδια και μάλιστα λίγα μέτρα από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Το ίδιο και στην περιοχή δίπλα από το κτίριο του ΟΤΕ, η εικόνα είναι πολύ κακή.

Σε επικοινωνία με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κύριο Ηλία Μπέση είπε ότι η συσσώρευση των απορριμάτων στους δρόμους της Αίγινας έγινε γιατί την Παρασκευή ήταν κλειστή η χωματερή της Φυλής, ενώ λόγω του τριημέρου τα φορτηγά της Υπηρεσίας Καθαριότητας δεν γίνονταν δεκτά από τα πλοία της γραμμής με αποτέλεσμα να μη λειτουργήσει σωστά η διαδικασία της αποκομιδής. Συμπλήρωσε επίσης ότι όλα τα απορριμματοφόρα της υπηρεσίας είναι γεμάτα και ότι αυτός είναι ο λόγος που δεν γίνεται αποκομιδή. Δεσμεύτηκε  ωστόσο ότι από σήμερα θα ξεκινήσει και πάλι, ενώ σημείωσε ότι έχει γίνει αποκομιδή ενός μεγάλου όγκου αδρανών στη βόρεια πλευρά του νησιού.

Στον αντίποδα η οργή των κατοίκων του νησιού είναι έντονη, καθώς πολλοί υποστηρίζουν ότι η Υπηρεσία Καθαριότητας θα έπρεπε να είναι σε ετοιμότητα και λόγω του τριημέρου, να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png