Αντιδρούν κάτοικοι της Βαγίας για την ονοματοθεσία κεντρικού σημείου του χωριού.

Την απόφασή τους να διεκδικήσουν την απομάκρυνση πινακίδας ονοματοθεσίας και την ακύρωση της σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, διατυπώνουν κάτοικοι της Βαγίας σε επιστολή τους. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, περίπου ένα μήνα πριν στις 30 Αυγούστου. Η εισήγηση είχε γίνει από το Δήμαρχο Αίγινας κύριο Σάκη Σακκιώτη και αφορούσε την "ονοματοδοσία" πλατείας με την αδελφοποιημένη, Ουκρανική πόλη του Σταρομπέσοβο. Στις αρχές Οκτωβρίου του 2012, ο Δήμαρχος Αίγινας σε ταξίδι του στη συγκεκριμένη πόλη κατόπιν πρόσκλησης του εκεί Περιφερειάρχη κ. Βασίλη Πανκό είχε υπογράψει σχετικό σύμφωνο. Αυτά προκύπτουν από Δελτίο Τύπου του Δήμου Αίγινας τον Οκτώβριο του 2012, στο οποίο επίσης σημειώνεται ότι επρόκειτο για απόφαση του Δ.Σ. που βρισκόταν σε εκκρεμότητα από το 2006, ενώ παρόμοια αναφορά έγινε και στην εισήγηση του κυρίου Σάκη Σακκιώτη στην εισήγησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο. Τότε, επιφυλάξεις είχαν εκφράσει οι δημοτικοί σύμβουλοι κύριοι Παναγιώτης Κουκούλης και Νίκος Οικονόμου, ψηφίζοντας παρών, ενώ όχι ψήφισε ο κύριος Νίκος Πτερούδης.

Για το θέμα είχε γνωμοδοτήσει θετικά η Δημοτική Κοινότητα Μεσαγρού. Η τελετή της ονοματοθεσίας έγινε κατά τη διάρκεια του 5ου Φεστιβάλ Φιστικιού, οπότε και την Αίγινα είχε επισκεφθεί Ουκρανική αποστολή με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη του Ουκρανικού Σταρομπέσεβο κύριο Βασίλη Πανκό. Κάτοικοι της Βαγίας αντιδρούν στην ονοματοθεσία της πλατείας (που όπως σημειώνουν στην επιστολή, δεν γνώριζαν ότι είναι πλατεία) επισημαίνουν ότι δεν τους κάλεσε κανείς στην τελετή, ζητούν από τους εκπροσώπους τους στο Δήμο να τους ενημερώνουν για θέματα που τους αφορούν, παραθέτουν τα σημαντικά προβλήματα της περιοχής τους ως προτεραιότητα και ζητούν την επίδειξη σοβαρότητας προς τους δημότες.

Την επιστολή κατοίκων της Βαγίας μπορείτε να δείτε εδώ.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png