Τοποθετήθηκε ο πρώτος βυθιζόμενος κάδος απορριμάτων στο πάρκο της "Παναγίτσας". [upd]

Στο πάρκο της "Παναγίτσας" τοποθετήθηκε ο πρώτος από τους δύο βυθιζόμενους κάδους απορριμάτων, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι εργασίες για την τοποθέτηση του κάδου είχαν ξεκινήσει από νωρίς το πρωί και σήμερα το μεσημέρι τοποθετήθηκε ολόκληρο το σύστημα που αποτελεί τους λεγόμενους "βυθιζόμενους κάδους διαβαθμισμένης συμπίεσης". Τα πλεονεκτήματα αυτών των κάδων είναι η συμπίεση του περιεχομένου καθώς χωρούν σχεδόν δεκαπλάσιο όγκο απορριμάτων από ότι οι συμβατικοί, η βελτίωση της αισθητικής του χώρου που τοποθετούνται καθώς είναι τοποθετημένοι υπόγεια, αλλά και ο περιορισμός των δυσάρεστων οσμών. Η αρχική εισήγηση αφορούσε την τοποθέτηση τεσσάρων τέτοιων κάδων σε διάφορα σημεία της Αίγινας, ωστόσο το ύψος της χρηματοδότησης έκανε εφικτή την τοποθέτηση τελικά δύο τέτοιο συστημάτων. Το δεύτερο θα τοποθετηθεί αύριο στην περιοχή της πλατείας Εθνεγερσίας.Η χρηματοδότηση του έργου έγινε από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα "Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015" του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και συγκεκριμένα του Πράσινου Ταμείου". Η ενδεικτική τιμή για τον προϋπολογισμό της μελέτης και την προμήθεια και εγκατάσταση τεσσάρων τέτοιων κάδων απαιτούσε δαπάνη 242.000 ευρώ πλέον του ΦΠΑ. Ωστόσο η χρηματοδότηση που εγγρίθηκε τελικά για τον Δήμο ήταν 148.830 ευρώ, ποσό με το οποίο αγοράστηκαν τελικά δύο τέτοιοι κάδοι. Στο Aegina Portal για την τοποθέτηση των κάδων μίλησε ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Σάκη Σακκιώτης.

Δεν είναι ακόμη ορατό αν το σημείο που τοποθετήθηκε ο κάδος είναι το πλέον ενδεδειγμένο, καθώς αποτελεί ένα πάρκο, όπου βρίσκεται και η μοναδική προτομή του Ιωάννη Καποδίστρια. Σε σχετική ερώτηση ο κύριος Σακκιώτης είπε ότι η τοποθέτηση έγινε εκεί, καθώς σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το ακριβές σημείο θα το υποδείκνυε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Αρχικά είχε θεωρηθεί ότι η τοποθέτηση του θα γίνονταν στο σημείο που υπάρχουν κάδοι απορριμάτων, δίπλα στην είσοδο του λιμενοβραχίονα του "ΚΕ". Όμως το σημείο δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για τεχνικούς λόγους. Σε άλλη ερώτηση για το αν οι επαγγελματίες της παραλίας θα πρέπει να πετούν εκεί τα απορρίματά τους απάντησε θετικά. Σημείωσε μάλιστα ότι σύντομα θα ξεκινήσει μία φάση ενημέρωση με έντυπο υλικό, ενώ συμπλήρωσε ότι οι κάδοι θα ξεκινήσουν να λειτουργούν σύντομα. Τέλος απάντησε θετικά για το αν η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου διαθέτει το κατάλληλο όχημα για την αποκομιδή των απορριμάτων, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για μία είναι απλή διαδικασία.

[upd] ενημέρωση: Πριν από λίγο ενημερωθήκαμε ότι τελικά ο κάδος αποσύρθηκε από την περιοχή. Θα υπάρξει νεώτερο ρεπορτάζ.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png