Σε κακή κατάσταση το παραδοσιακό σκάφος "Βενετία" στην είσοδο του λιμανιού της Αίγινας. Αποτελεί κίνδυνο για τους διερχόμενους.

Η συζήτηση για την έγκριση του τεχνικού προγράμματος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, έφερε στην επιφάνεια την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το παραδοσιακό σκάφος "Βενετία" στην είσοδο του κεντρικού λιμένα της Αίγινας. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αποδόθηκαν ευθύνες για τη σημερινή εικόνα του σκάφους εκατέρωθεν, ωστόσο το πιο σημαντικό είναι η ασφάλεια για τους διερχόμενους επιβάτες, καθώς όπως φαίνεται και στο video πρόκειται για ένα σκάφος σχεδόν κατεστραμμένο, που τα ξύλα του σαπίζουν μέρα με τη μέρα. Είναι άγνωστο αν αυτό το σκάφος, στην κατάσταση που είναι αυτή τη στιγμή, μπορεί να διατηρήσει τη στατικότητά του στους δυνατούς δυτικούς ανέμους που πνέουν συνήθως στο νησί κατά τη διάρκεια του χειμώνα ή αν ακόμη χειρότερα καταρρεύσει από το βάρος του απροειδοποίητα θέτοντας σε κίνδυνο όσους τυχαίνει να βρίσκονται κοντά.Να υπενθυμίσουμε ότι το σκάφος είχε πέσει και πάλι από τα στηρίγματά του στις αρχές του Ιουλίου, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί κανείς τότε.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου ο κύριος Παναγιώτης Κουκούλης κατηγόρησε για αμέλεια το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, για την κατάσταση που έχει περιέλθει το σκάφος σήμερα, ενώ συμπήρωσε ότι τώρα είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώσουμε αρκετά χρήματα για την αποκατάστασή του. Για τη συντήρηση των παραδοσιακών σκαφών υπεραμύνθηκε των ενεργειών που έχουν γίνει ο κύριος Τάκης Βάρτζελης ως πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, αναφέροντας τη διαδικασία που έγινε ώστε να παραχωρηθούν στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο ώστε να μπορούν να συντηρηθούν. Συμπλήρωσε επίσης ότι είχαν επισκευαστεί, παρουσιάζοντας σχετικές φωτογραφίες.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κύριος Γιάννης Κρεούζης είπε ότι αυτού του τύπου τα σκάφη δεν μπορούν να συντηρηθούν όταν παραμένουν έξω από τη θάλασσα και πρότεινε τη δημιουργία μίας ειδικής κατασκευής που θα περιορίσει τις φθορές. "Όλοι οι νομείς και όλα τα διαμήκη είναι σπασμένα, είναι διαλυμένα μέσα, είναι σκόνη" είπε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κύριος Κρεούζης.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png