Το Classic Ride Rally στους δρόμους της Αίγινας.

ag-cl-00

Φωτογραφίες: Δημήτρης Κρητικός
Εικόνες φινέτσας, υψηλής αισθητικής, αλλά και ένα ιδιαίτερο ταξίδι στο παρελθόν είχαν την ευκαιρία να ζήσουν τις δύο τελευταίες μέρες οι κάτοικοι της Αίγινας. Ο λόγος για το Classic Ride Rally που διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Οχημάτων Εποχής. Στο Classic Ride Rally συμμετείχε και η Ελληνική Λέσχη Φίλων Ιστορικής Μοτοσικλέτας.

Αυτοκίνητα και μηχανές κατέφθασαν χθες και πολλοί από τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αίγινας είχαν την ευκαιρία να τα θαυμάσουν από κοντά, ενώ ήταν συχνές οι συζητήσεις που δημιουργούνταν με τους ιδιοκτήτες τους. Ιστορικά και τεχνικά στοιχεία, αλλά και στοιχεία που αφορούσαν τη συντήρηση των οχημάτων ήταν οι πιο συνηθισμένες ερωτήσεις σε ένα θέαμα που έτσι κι αλλιώς δεν είναι καθημερινό για το νησί. Η χθεσινή ημέρα κύλισε σύμφωνα με το πρόγραμμα που περιελάμβανε τεχνικό έλεγχο, διανομή εντύπου με τις διαδρομές και δείπνο.


Σήμερα το πρωί στην πλατεία της Εθνεγερσίας παρουσιάστηκε μία μεγαλειώδης συγκέντρωση από πανέμορφα αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, που από τα σχόλια και τις επευφημίες του κόσμου που συγκεντρώθηκε για να τα παρακολουθήσει, έγινα κατανοητό αποτελούν αντικείμενο πόθου! Με μουσική και πραγματικά μεγάλη συμμετοχή θαυμαστών του αυτοκινήτου και της μοτοσυκλέτας, δόθηκε παρουσία του δημάρχου της Αίγινας και μελών της διοργανώτριας ομοσπονδίας, η εκκίνηση για τα πληρώματα που λάμβαναν μέρος με κατεύθυνση παραλιακά προς Σουβάλα και μετά από επίσκεψη στο ναό του Αγίου Νεκταρίου κατάληξη στην Αγία Μαρίνα.

Από εκεί ξεκίνησε ουσιαστικά το αγωνιστικό κομμάτι του Classic Ride Rally που περιελάμβανε ασκήσεις ακριβείας μήκους οχτώ χιλιομέτρων. Ο αγώνας ολοκληρώνεται με επιστροφή στην πόλη της Αίγινας. Ο νικητής σε έναν τέτοιο αγώνα, προέρχεται από έναν σύστημα προσμέτρησης βαθμών ποινής. Μετά το τέλος της αγωνιστικής διαδικασίας πραγματοποιήθηκε η απονομή βραβείων και αναμνηστικών. Θα πρέπει να συμπληρώσουμε ότι Classic Ride Rally συμμετείχαν και πληρώματα από την Αίγινα.

Χωρίς αμφιβολία το Classic Ride Rally αποτέλεσε μία ξεχωριστή εμπειρία για όσους είχαν την ευκαιρία να το ζήσουν από κοντά.

Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png